Bøyabreen:

Turister trosser advarsel: - Klump i magen

Turister trosser advarslene om å bevege seg ut på Bøyabreen i Sogndal for det perfekte bildet til sosiale medier. Det bekymrer de lokale.

Mange turister trosser advarslene og beveger seg ut på Bøyabreen. Jo Marius driver restaurant i nærheten, og advarer turistene. Video: Dagbladet TV, Privat. Reporter: Bjørge Dahle Johansen/Dagbladet TV Vis mer
Publisert

- Det skjer nesten daglig at turistene går forbi sperringene som er satt opp ved breen, sier Jo Marius Bøyum Bøyabreen til Dagbladet.

Selv driver han Brævasshytta, en restaurant og suvenirbutikk med utsikt til breen.

Og de siste åra har det bare blitt verre, ifølge Bøyum Bøyabreen.

- Det er ganske fortvilende å bare se på at turistene går alt for nærme isbreen. Jeg kan ikke bare forlate arbeidsplassen, så jeg pleier alltid å fraråde dem på det sterkeste, sier han.

Det var Sogn Avis som først omtalte saken.

- Kan være livsfarlig

Bøyabreen ligger i Fjærland i Sogndal kommune i Vestland, og er en brearm av Jostedalsbreen.

Det er et populært turistmål for både utenlandske og norske turister, og ifølge Bøyum Bøyabreen er det de siste åra bare blitt flere turister som trosser advarselen.

Selv tror han at det har skjedd i takt med at sosiale medier har blitt mer vanlig.

Nylig kom han over en video på Instagram der en gruppe med turister har tatt seg til snøfonna i bunnen av brearmen. Bøyum Bøyabreen har delt videoen videre for å advare andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer