HARD MEDFART: Bjørnar Fløystad pådro seg natt til søndag kraftige skrubbsår i ansiktet etter et ublidt møte med bakken utenfor Vannareid ungdomshus i Karlsøy kommune. Foto: Privat
HARD MEDFART: Bjørnar Fløystad pådro seg natt til søndag kraftige skrubbsår i ansiktet etter et ublidt møte med bakken utenfor Vannareid ungdomshus i Karlsøy kommune. Foto: PrivatVis mer

Turistfiskefeide endte i slagsmål

På bygdefest på Karlsøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den årelange feiden mellom næringsfiskere og innehaveren av et turistfiskeanlegg utartet til slagsmål etter en fest på ungdomshuset, skriver Nordlys.

Bjørnar Fløystad, som sammen med sine kone driver Torsvåg Havfiske, pådro seg kraftige skrubbsår i ansiktet etter basketaket ved Vannareid ungdomshus natt til søndag.

Fløystad hevder han på vei hjem fra bygdefesten ble overfalt og skubbet i bakken av en mann som lenge skal ha vært kritisk til Fløystad-familiens næringsvirksomhet — turistfiske.

- Skubbet i bakken
Bygdefesten ble arrangert etter at det tidligere på dagen var arrangert et lokalt næringslivsseminar samme sted.

Overfallet skal ha skjedd ved totiden natt til søndag, da festdeltakerne var på tur hjem.

- I det jeg og kona skulle til å forlate festen ble jeg plutselig skubbet i bakken utenfor ungdomshuset, hevder Fløystad.

Fløystad pådro seg kraftige skrubbsår i ansiktet.

Kjenner gjerningsmannen Ifølge Fløystad skal den påståtte gjerningsmannen være en bekjent.

- Jeg kjenner godt til hvem det var som skubbet meg i bakken. Han er næringsfisker her ute, og både han og flere andre fiskere har over flere år vist sterk misnøye over at vi gjennom vårt foretak åpner havet for turistfiskere, sier Fløystad.

Fløystad har nå anmeldt saken til politiet.

- Det kan ikke være sånn at folk som forsøker å drive næringsvirksomhet her ute skal straffes. Dette går jo nå bokstavelig talt på helsa løs, sier han oppgitt.

Totalt uforstående Nordlys har vært i kontakt med den påståtte gjerningsmannen. Han tegner et annerledes bilde av hendelsen.

- Det var Fløystad som kom etter meg med en knytteneve i det vi skulle forlate lokalet. Jeg hoppet unna slik at han bommet, og deretter snublet han selv og falt i bakken.

- Ordensvernet kom etter hvert til, og jeg fikk beskjed om å forlate lokalet gjennom en bakdør fordi Fløystad skulle ta meg, sier han.

Han forstår ikke hvorfor han nå er anmeldt.

- Det er jo helt meningsløst at jeg nå er anmeldt, det var jo Fløystad som slo etter meg. Hvis det er noen som burde gå til anmeldelse er det jo meg, sier han.

Personlig feide Etter det Nordlys kjenner til skal det ikke ha vært noen krangel i forkant av episoden på lørdag, men de to skal ha vært godt beruset, og skal også ha hatt et anstrengt forhold til hverandre over lengre tid.

- Vi har vært uvenner siden vi var små, sier den påståtte gjerningsmannen.

Fløystad har en noe annen forklaring på hvorfor det natt til søndag endte med en tur i bakken.

- Det stemmer ikke at vi har vært uvenner siden vi var små. Han (påstått gjerningsmann) og en del andre fiskere anla sak mot meg for en fem år tilbake fordi de ønsket å jakte på eiendommen min.

- Saken gikk til lagmannsretten hvor jeg vant frem, og helt siden da har han laget kvalme på fest, og oppført seg truende mot meg, sier Fløystad.

FISKEFEIDE: Ifølge Fløystad skal den påståtte gjerningsmannen være en bekjent han har hatt en feide med angående fiske. Foto: Privat
FISKEFEIDE: Ifølge Fløystad skal den påståtte gjerningsmannen være en bekjent han har hatt en feide med angående fiske. Foto: Privat Vis mer