Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turistminister: - Angrep på hotell var ransforsøk

Kobles ikke til terror.

-RANSFORSØK: Tre personer ble såret under angrepet som skal ha vært et ransforsøk. I tillegg ble en av gjerningsmennene drept. Foto: Reuters / NTB Scanpix .
-RANSFORSØK: Tre personer ble såret under angrepet som skal ha vært et ransforsøk. I tillegg ble en av gjerningsmennene drept. Foto: Reuters / NTB Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre personer ble såret under angrepet. I tillegg ble en av gjerningsmennene drept.

- Uansett, sånne hendelser kan ha ekstremt negative konsekvenser for den egyptiske turistnæringen og nullstiller alle forsøk av myndighetene på å tiltrekke seg utenlandske turister til landet, sier turistminister Hisham Zaazou ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Fredag kveld kom det melding om at et turisthotell i den egyptiske feriebyen Hurghada hadde blitt angrepet av væpnede menn som skjøt mot bygningen.

Rundt klokka 20 meldte nyhetsbyrået Reuters at to utenlandske turister var skadd, og en talsmann for det egyptiske helsedepartementet sa til avisa Ahram at en svenske og en østerriker hadde blitt knivstukket.

Turisme er en viktig inntektskilde for Egypt, men etter at 224 mennesker mistet livet da et charterfly styrtet på Sinaihalvøya etter avgang fra Sharm el-Sheikh i oktober, har mange turister valgt å reise på ferie andre steder.

Den ytterliggående gruppa IS sier de står bak angrepet i oktober. Ingen ble drept i januar da to gjerningsmenn på motorsykkel skjøt mot turister utenfor et hotell i Kairo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media