Turistopprør mot Roma

Verken turister eller paven er imponert. Nå tar de fastboende et oppgjør med «Romas forfall».

SØPPEL: Selv turistene i Roma begynner nå å reagere på hvorfor de blir avkrevd skatt, mens søppelet flyter i Roma - og forfallet fortsetter. Her Colosseum i bakgrunnen. Foto: AP / NTB Scanpix
SØPPEL: Selv turistene i Roma begynner nå å reagere på hvorfor de blir avkrevd skatt, mens søppelet flyter i Roma - og forfallet fortsetter. Her Colosseum i bakgrunnen. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Den evige stad» har et - tilsynelatende - evigvarende problem, og det blir ikke mindre mens Italia skraper bunnen økonomisk.

Både de fastboende og paven er enig: Roma forfaller.

Og nå er den kulturelle, arkitektoniske og historiske metropolen i en slik stand at til og med turistene har begynt å gjøre oppgjør, melder den britiske avisa The Guardian.

Høyeste turistskatten

For mens søppelet flyter i gata, veiene er hullete og fortauene så vidt gangbare, blir turister som bor på hotell avkrevd en daglig turistavgift på henholdsvis fire eller sju euro, avhengig av om du bor på et to-, tre- eller firestjerners hotell eller et femstjerners hotell.

Det er Europas høyeste såkalte turistskatt, og selv om summene ikke er all verdens, begynner nå turister å sette spørsmålstegn ved hvorfor de må betale avgiften når de tilsynelatende får så lite igjen.

- Gjester spør hvorfor turistskatten er så høy i en by hvor offentlige tjenester i praksis ikke eksisterer. Lokale myndigheter hadde en plan om å øke avgiften, men hotelleiere protesterte. De kunne ikke rettferdiggjøre det, sier Roberto Wirth til The Guardian, eier av hotell Hassler, et femstjerners hotell ved toppen av Spansketrappen midt i Roma sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer