Turistparadis miljøtruet

Verdens største korallrev, The Great Barrier Reef i Australia, er truet av en gigantisk miljøkatastrofe. Et containerskip har grunnstøtt, og nå frykter myndighetene at olje og andre farlige kjemikalier skal lekke ut og true turistparadiset i provinsen Queensland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det malaysiske containerskipet «Bunga Terati Satu» som har truffet det kjente revet. Skipet er lastet med olje og forskjellige giftige kjemikalier, melder BBC.

Det er foreløpig ikke kommet noen meldinger om forurensende lekkasjer fra skipet, som traff revet med baugen. Skipet var på vei fra Singapore til Sydney da det grunnstøtte nær byen Cairns i den nordlige delen av provinsen Queensland. Sportsdykkere fra hele verden reiser hver eneste år til det berømte revet for å oppleve et enestående undervannsliv. Skulle en miljøkatastrofe skje, truer det også en turistnæring som omsetter for over 200 millioner norske kroner hvert eneste år.

Redningsskip er nå sendt til havaristen, og i løpet av det neste døgnet skal man forsøke å trekke det store containerskipet av revet. Gjennom årenes løp har flere skip grunnstøtt med The Great Barrier Reef, men aldri før noen så store som det malaysiske containerskipet.