Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turistperle ristet i stykker

Landemerke på Puerto Rico rammet av jordskjelv.

FØR OG ETTER: Punta Ventana før og etter jordskjelvet mandag. Foto: Gracia Portello, Jorge A. Ramirez Portela / AP / NTB Scanpix / CNN. Vis mer

En av de store severdighetene på Puerto Rico i Karibia er Punta Ventana (Vindusneset) - en fjellformasjon med et karakteristisk hull, som ligger i vannkanten sør på den amerikanskstyrte øya.

Det vil si: Severdigheten fins ikke lenger. Etter at øya i går ble rammet av et jordskjelv med styrke på 5,8, viser det seg at den øvre delen av formasjonen rett og slett er borte - ristet i stykker.

- Dette er virkelig trist, sier Denniza Colon (22), en beboer i det nærliggende tettstedet Guayanilla, til Miami Herald.

ØDELEGGELSER: Jordskjelvene har gått hardt ut over folks eiendom. Foto: Carlos Giusti / AP / NTB Scanpix
ØDELEGGELSER: Jordskjelvene har gått hardt ut over folks eiendom. Foto: Carlos Giusti / AP / NTB Scanpix Vis mer

Utsatt område

Siden 28. desember er sørlige Puerto Rico rammet av en rekke større og mindre jordskjelv. US Geological Survey, det statlige amerikanske geologiske byrået, registrerte 15 mindre skjelv i går, i tillegg til det store om morgenen.

Gårsdagens skjelv fant sted i 06.30-tida lokal tid. Flere bolighus ble ødelagt, og steinras gikk ut over veitrafikken. Deler av øya ble mørkelagt som følge av strømbrudd.

Punta Ventana fins i flerfoldige av Puerto Ricos turistbrosjyrer, men er i virkeligheten ikke lett tilgjengelig til fots.

OGSÅ RAMMET: En vegg på det vernede fyrtårnet i Guanica har også rast sammen som følge av jordskjelvene. Foto: Ricardo Arduengo / AFP / NTB Scanpix
OGSÅ RAMMET: En vegg på det vernede fyrtårnet i Guanica har også rast sammen som følge av jordskjelvene. Foto: Ricardo Arduengo / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Bekymret

Guayanilla har som motto «Guayanilla - det nye vinduet til Karibia». Tettstedets talsperson Glidden Lopez sier lokalmiljøet er hardt rammet av at severdigheten nå er ødelagt.

- Folk er veldig bekymret, sier han.

Lopez legger til at Punta Ventana allerede viste tegn til ødeleggelse i forrige uke, da en del av «øyet» allerede hadde falt av.

«Playa Ventana har kollpaset. I dag er vårt ikon ikke mer enn et minne», konstaterer han på Facebook.