Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Marokko-drapene:

Turkamerat av avdøde Maren: - Hun fikk ut det beste i folk rundt seg

Marius Fuglestad (27) er i sjokk etter turkameratens dødsfall. - Det er helt uvirkelig at dette har skjedd, sier han.

SISTE MINNE: Marius Fuglestad forteller at dette bildet er det siste minnet han har etter turen med Maren Ueland. Foto: Privat
SISTE MINNE: Marius Fuglestad forteller at dette bildet er det siste minnet han har etter turen med Maren Ueland. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble det kjent at det var norske Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) som ble funnet drept på Toubkal-fjellet i Marokko mandag ettermiddag.

Tirsdag meldte det marokkanske nettstedet 2M.ma at tre personer er pågrepet og mistenkt for drapene, som har vakt sterke reaksjoner i Marokko, i tillegg til Norge og Danmark.

TELTET TIL DE MISTENKTE: Dette teltet skal tilhøre de tre personene som er mistenkt og pågrepet for å ha stått bak drapene på den norske og den danske kvinnen i Marokko. Video: 2M.ma Vis mer

Skulle gå over Island

Eventyrer Marius Fuglestad (27) møtte Maren Ueland ved en tilfeldighet i sommer.

Da kom de i snakk fordi hun var opptatt av friluftsliv og han tidligere blant annet har padlet Alaska på tvers, forteller han. Helt spontant spurte han henne om hun kunne tenke seg å bli med og gå på tvers over Island.

- Hun svarte ja med en gang. Så da ble det en spontantur til Island, sier han.

- GLAD I NATUR: Marius Fuglestad forteller at Maren Ueland var veldig glad i naturen. Bildet publiseres med tillatelse fra familien. Foto: Privat
- GLAD I NATUR: Marius Fuglestad forteller at Maren Ueland var veldig glad i naturen. Bildet publiseres med tillatelse fra familien. Foto: Privat Vis mer

Dessverre fikk ikke Ueland fullført ferden over Island på grunn av en skade i akillesen. Hun brøt ekspedisjonen etter fem dager.

- Maren var veldig opptatt av sikkerhet til enhver tid. Derfor er det så uvirkelig at dette skjer med henne. Jeg er i sjokk og har ikke helt landet ennå. Av og til har man ikke ord, sier han, og fortsetter:

- Hun var en fantastisk ekspedisjonspartner. Jeg var morgengretten, men hun lyste opp. Det ga oss en god start på dagen, sier han, og legger til at de ikke har hatt noe særlig kontakt siden Islands-turen fordi han har vært på reise.

- Så lyst på framtida

Fuglestad forteller at han kjenner Ueland som et stort friluftsmenneske som var veldig glad i å være i naturen.

- Det var trist da hun dro. Hun var en veldig glad person som fikk ut det beste i meg og personene rundt henne, sier han.

Både Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen (24) gikk på et bachelorprogram i friluftsliv - «tur- og naturveiledning» - som universitetet i Bø i Telemark tilbyr.

Ifølge Fuglestad snakket Ueland mye om at hun gledet seg til å fortsette studiene.

- Hun snakket også om at hun ville krysse Grønlandsisen om noen år. Det er rart å tenke på at for fem måneder siden så vi lyst på framtida.

Neste år skal eventyreren gå samme tur som de to jentene - til fjellet Toubkal i Marokko.

- Det blir ekstra spesielt for min del, sier Fuglestad.

- Stort savn

Også Marens mor beskriver datteren som varm, friluftsglad og engasjert overfor NRK.

- Hun var så utrolig god. Hennes første bud var sikkerhet. Jentene hadde tatt alle forholdsregler før de la ut på denne turen, sier hun til statskanalen.

Leder Marlene Kristin Nilssen ved Studentdemokratiet på Universitetet Sørøst-Norge campus Bø sier til Dagbladet at de vil bistå de berørte studentene så godt de kan.

- Vi tenker på alle som er berørt av det som har skjedd, særlig familie og venner. Studentmiljøet i Bø er lite, og det vil bli et stort savn på studiestedet, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!