«PLAN B»:  - Nå har vi lagt om planene. Vi har hatt en hyggelig og vanlig valgkamp til nå, men den strategien holder ikke. Rapportene og meningsmålingene har vært alarmerende, og det er på tide å vise velgerne hvorfor de skal stemme på SV, sier Kristin Halvorsen.  Foto: Uffe Frandsen / Dagbladet
«PLAN B»: - Nå har vi lagt om planene. Vi har hatt en hyggelig og vanlig valgkamp til nå, men den strategien holder ikke. Rapportene og meningsmålingene har vært alarmerende, og det er på tide å vise velgerne hvorfor de skal stemme på SV, sier Kristin Halvorsen. Foto: Uffe Frandsen / DagbladetVis mer

Turnébuss skal redde SV

Kristin Halvorsen lanserte i dag partiets «plan b» for valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nå har vi lagt om planene. Vi har hatt en hyggelig og vanlig valgkamp til nå, men den strategien holder ikke. Rapportene og meningsmålingene har vært alarmerende, og det er på tide å vise velgerne hvorfor de skal stemme på SV.

I går gjorde Kristin Halvorsen det klart at de ville presentere en «plan b» for valgkampen, etter en rekke nedslående meningsmålinger den siste tiden. I dag lanserte hun SVs redningsplan for å snu den negative trenden partiet har opplevd.

Bandbuss
Halvorsen kunne fortelle at partiet har gått til anskaffelse av en turnébuss som skal besøke alle Norges fylker den neste uken. Fra bussen skal de fortelle folk hvorfor de skal stemme på partiet.

- Bussen er innredet som en skikkelig bandbuss, med soveplasser og alt. Her skal vi reise rundt til alle fylkene i Norge, og sørge for at alle vet hvorfor det er så viktig å stemme på SV til valget, sa Halvorsen.

Det var en engasjert Kristin Halvorsen som snakket til de oppmøtte ved Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo i dag. Sammen med de andre SV-partitoppene lovet hun full mobilisering frem mot valget 12. september.

- Vi gjør det med entusiasme. I denne turnébussen skal vi invitere inn folk, og vi skal være ute blant folk.

- Vet det fungerer
På spørsmål om Halvorsen mener det er for sent med «plan b» bare en uke før valget, viser hun til tidligere historie hvor SV har snudd negative tendenser i siste liten.

- Vi mobiliserer alt vi har nå, fordi vi vet at det fungerer. I 1993 var det usikkert om jeg kom til å få stortingsplass, men den siste helgen ga vi alt og jeg fikk plassen. I 1997 viste meningsmålingene at vi lå under sperregrensen, men vi snudde trenden, og også i 2009 hadde vi en 24 timers sluttspurt som sikret et rødgrønt flertall. Vi skal gjøre det igjen, sa Halvorsen.

Hun ønsker at folk skal forstå at en stemme til SV er en viktig stemme i kommunen.

- Alle velgerne skal se at SV gjør en forskjell i mange saker. De må se alvoret i øynene, og folk må forstå at de kan miste sine SV-folk i kommunene. Radikale velgere skal forstå at SV gjør en forskjell i kommunene. Vi gjør politikken rødere og grønnere. Frp bruker mye penger nå på annonser i avisene for tiden, og høyresiden styrker seg. Vi kan ikke la dette skje uten at vi mobiliserer, sa Halvorsen. 

«Valgtriller»
Partilederen forteller at turnebussen skal fungere som et valgkampsenter.

- Vi skal drive valgkamp herfra, og bussen blir et slags valgkampsenter. Vi skal besøke alle fylker, og vi skal møte folk i hele landet. Det blir en valgtriller. Altså at bussen triller rundt. Høyresiden skal ikke slå oss. Nå er det «ready go», sier hun. 

 TURNÉBUSSEN:  I denne turnébussen skal partiet besøke alle landets fylker for å overbevise dem om å stemme på SV. Oslo d. 04.09.2011. Foto: Uffe Frandsen / Dagbladet
TURNÉBUSSEN: I denne turnébussen skal partiet besøke alle landets fylker for å overbevise dem om å stemme på SV. Oslo d. 04.09.2011. Foto: Uffe Frandsen / Dagbladet Vis mer

Skal sove i bussen
Partitoppene forteller at de skal sove i bussen, selv om noen humoristisk uttrykte skepsis etter å ha sett bussens innredning, med smale senger langs hele den ene siden av bussen. 

- Når jeg så hvor trangt det var ble jeg litt tvilende, sier Bård Vegard Solhjell humoristisk til Dagbladet, før han utdyper:
- Dette er et veldig viktig tiltak. Vi vet at halvparten av velgerne bestemmer seg de siste to ukene før valgdagen. En fjerdedel bestemmer seg siste helgen. Det er mange som sitter på gjerdet, og det er disse vi også nå ønsker å nå.

- Jeg skal også sove i bussen, forsikrer Kristin Halvorsen Dagbladet.

- Når bussen stopper i Tromsø på søndag skal alle vite hvorfor de bør stemme SV slik at de får sine SV-representanter i kommunene.

 TRANGT:   Slik ser SVs turnébuss ut innvendig. Partitoppene forsikrer om at de skal sove i bussen som skal besøke alle landets fylker på én uke. Foto: Uffe Frandsen / Dagbladet
TRANGT: Slik ser SVs turnébuss ut innvendig. Partitoppene forsikrer om at de skal sove i bussen som skal besøke alle landets fylker på én uke. Foto: Uffe Frandsen / Dagbladet Vis mer