Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turner forbløffer verden

Det er ingen hvem som helst som nå åpner lommeboka for Gro Harlem Brundtland. Ted Turner er milliardæren som aldri slutter å forbløffe verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av USAs mange mektige menn er Ted Turner en av de mest fargerike. I fjor sto han for tidenes julegave da han forærte FN èn milliard dollar - om lag sju og en halv milliarder norske kroner. Turner var lei av at konservative Kongresspolitikere hindret USAs medlemsbidrag til organisasjonen.

Ted Turner arvet et mellomstort reklameselskap etter faren som tok livet av seg. Gjennom ekstrem dristighet og nytenkning bygget han opp sin milliardformue.

Turner trodde på kabelfjernsyn og nyhetsformidling døgnet rundt - resultatet ble mediegiganten CNN, stiftet i 1980 som verdens første 24-timers fjernsynsstasjon for nyheter.

Ted Turners tredje og nåværende kone skal visstnok ha klart å tøyle de mest villstyrlige utslagene av ektemannens hang til gambling og fuktige fester. Det er i så fall ingen liten prestasjon av filmstjerne og helseguru Jane Fonda.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!