«Turnuskrise»?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Nå venter legestudentene og Legeforeningen at det skal bli «turnuskrise», leser vi i Bergens Tidende. Ferdigutdannede kandidater fra de medisinske fakultetene må vente noen måneder før de får den praksis som skal til for at de skal kunne praktisere faget sitt, og det er så problematisk at de åpenbart leker med tanken om å redusere antall studieplasser igjen.
  • Nå finnes det mange utdannelser som ikke umiddelbart fører til jobb. Det gjelder både journalister, ingeniører og lektorer, folk som det koster samfunnet mye å utdanne, men som kan gjøre nytte for seg også i andre typer jobber mens de venter en stund. Det har imidlertid vært uvanlig for leger. De har kunnet glede seg over permanent legemangel bl.a. i distriktene. For befolkningen der vil det derfor oppleves som litt av en revolusjon om det simpelthen skulle oppstå en legesituasjon med kamp om pasientene. Så nå er det viktig at utdanningskapasiteten holdes oppe. La oss fjerne begrepet «turnuskrise» raskest mulig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer