Turoperatørene tar ansvar

De fire største charteroperatørene har sluttet seg til ECPATs retningslinjer for reisebransjen for å bekjempe barneprostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På reisemålene ligger det informasjon om sex-misbruk av barn i turoperatørenes reiseinformasjon kataloger på de lokale hotellene.

Apollo, Ving, Saga og Star Tour har inngått et samarbeid med Redd Barna for å drive holdningsskapende arbeid om barneprostitusjon.

Star Tour går i årets feriekatalog klart ut og tar avstand fra seksuell utnyttelse av barn.

- Vi sender 1.6 millioner nordiske turister til sol og varme hvert år. Det er klart vi har et ansvar vi ikke kan fraskrive oss, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour. Hun forteller at Star Tour arbeider aktivt for at landene de samarbeider med skal løse problemene med barneprostitusjon. Og at økonomiske sanksjoner er et effektivt virkemiddel.

En hotellkontrakt blir sagt opp med umiddelbar virkning dersom det oppdages sexmisbruk av barn på hotellet. Alle Star Tours ansatte og reiseledere har fått informasjon og opplæring om ECPAT.

Lena Petersson mener også at sexturistene prøver å unngå de store turoperatørene fordi forholdene blir mer gjennomsiktige. 80 prosent av alle som reiser med oss er par, også til Thailand, sier hun.