Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turoperatører savner 55 norske i Khao Lak

Norske reiseselskaper får ikke tak i til sammen 112 nordmenn i Thailand. Minst 430 er meldt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske reiseselskaper mangler fortsatt kontakt med 112 nordmenn i Thailand. Star Tour sier at håpet om å finne overlevende i det hardt rammede Khao Lak-området minker, melder NTB.

Star Tour har ikke fått kontakt med 76 av sine norske turister i Thailand. Apollo mangler kontakt med 27, My Travel (som omfatter Ving, Saga og Globetrotter) savner ni.

Star Tour medgir at håpet om å finne overlevende i Khao Lak-området blir stadig mindre.

- Rapporter fra hardt rammede Khao Lak, der Star Tour hadde et av sine mest populære hoteller, tyder på at håpet om å finne overlevende nå minsker, sier daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour til NTB.

Minst 55 savnet i Khao Lak

Star Tour manglet onsdag kontakt med 44 personer bare i Khao Lak. I dag var tallet redusert til 39. To av de savnede er reiseledere.

Apollo savner i øyeblikket 16 personer i Khao Lak, to færre enn i går.

- Det kommer stadig gledesmeldinger, men vi må samtidig være realistiske og innse at Khao Lak ble svært hardt rammet, sier direktør Leo Berbu i Apollo til NTB.

De ni My Travel-gjestene som er savnet, hadde alle kun kjøpt flybillett, ikke hotell, opplyser administrerende direktør Gunnar Grosvold.

Selskapet vet ikke med sikkerhet hvor de savnede befant seg da flombølgen kom.

- I går kveld savnet vi 42 gjester, i dag bare ni, så vi har godt håp om å få alle våre reisende hjem i god behold, sier Grosvold til NTB.

- Det er veldig lite sannssynlig at noen av de ni vi ikke har fått kontakt med, befant seg i Khao Lak-området, sier Grosvold til Dagbladet.no,

Ingen av de ni savnede My Travel-turistene har returbilletter som er utløpt.

- Alle har flybilletter hjem til Norge i januar, sier grosvold.

Sju bekreftet døde

Av Stor Tours 486 norske gjester som var i Sør-Thailand da flodbølgen rammet, er sju bekreftet døde av Utenriksdepartementet.

Daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour sier det er positivt at samkjøringen av lister over savnede mellom reiseoperatører, norske myndigheter og lokale myndigheter i Thailand, gradvis ser ut til å fungere bedre.

- Samtidig blir sorgen, motløsheten og medfølelsen stadig større hos oss som er direkte involvert etter hvert som dødstallene stiger, og dimensjonene av denne ufattelige tragedien blir stadig tydeligere, sier han til NTB.

430 savnet

Til sammen er 21 nordmenn registrert omkommet i Sørøst-Asia - hovedsaklig i Thailand. Norske myndigheter antar at nærmere 6000 nordmenn befant seg i området da flombølgene slo inn mot land. 430 er savnet, ifølge UDs overslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media