Tusberg lammet av hjerneslag

NRKs tidligere underholdningssjef Harald Tusberg (61) fikk natt til torsdag blodpropp i hjernen. Han ligger nå på Bærum sykehus, lam i høyre side og ute av stand til å snakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er Tusbergs kollega Bjørn Scheele, en nær venn av familien gjennom mange år, som opplyser dette. Han har hatt kontakt med Tusbergs kone hele tida etter at Tusberg ble syk.

Ved bevissthet

- Han var til undersøkelse i går, og bildene viste at venstre hjernehalvdel er ødelagt. Den er borte. Legene regner med at dette er permanent, selv om man aldri skal gi opp håpet. Men det er ikke snakk om noe arbeide for ham lenger, sier Scheele.

Tusberg er ved bevissthet og puster selv, men har så å si ingen kontakt med omverdenen. Han har familien hos seg på sykehuset.

- Han kan kommunisere med håndtrykk, men det kommer an på om han er sliten eller ikke. Man kan ikke si at han er i livsfare, tilstanden er stabil. Men man er sårbar i en slik situasjon, sier Bjørn Scheele.

Programserie

Lørdag startet NRK 1 Harald Tusbergs programserie «Der skulle du ha vøri...». Reisebrevene fra Tyskland og Østerrike ble tatt opp i fjor. Ifølge Scheele, som er produsent for serien, vil de tre neste programmene sendes som planlagt.

Tusberg fikk helt uventet blodpropp om natten mens han sov. Siden har han vært innlagt på Bærum sykehus. Vakthavende lege på Bærum sykehus ville i går kveld ikke kommentere Tusbergs sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer