Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusberg lammet av hjerneslag

NRKs tidligere underholdningssjef Harald Tusberg (61) fikk natt til torsdag blodpropp i hjernen. Han ligger nå på Bærum sykehus, lam i høyre side og ute av stand til å snakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Tusbergs kollega Bjørn Scheele, en nær venn av familien gjennom mange år, som opplyser dette. Han har hatt kontakt med Tusbergs kone hele tida etter at Tusberg ble syk.

Ved bevissthet

- Han var til undersøkelse i går, og bildene viste at venstre hjernehalvdel er ødelagt. Den er borte. Legene regner med at dette er permanent, selv om man aldri skal gi opp håpet. Men det er ikke snakk om noe arbeide for ham lenger, sier Scheele.

Tusberg er ved bevissthet og puster selv, men har så å si ingen kontakt med omverdenen. Han har familien hos seg på sykehuset.

- Han kan kommunisere med håndtrykk, men det kommer an på om han er sliten eller ikke. Man kan ikke si at han er i livsfare, tilstanden er stabil. Men man er sårbar i en slik situasjon, sier Bjørn Scheele.

Programserie

Lørdag startet NRK 1 Harald Tusbergs programserie «Der skulle du ha vøri...». Reisebrevene fra Tyskland og Østerrike ble tatt opp i fjor. Ifølge Scheele, som er produsent for serien, vil de tre neste programmene sendes som planlagt.

Tusberg fikk helt uventet blodpropp om natten mens han sov. Siden har han vært innlagt på Bærum sykehus. Vakthavende lege på Bærum sykehus ville i går kveld ikke kommentere Tusbergs sykdom.

Svært aktiv

I 1990 gikk Harald Tusberg av etter tolv hektiske år som underholdningssjef i NRK TV. Da hadde han blant annet ledet populære programmer som «Dette er ditt liv». Men han holdt en langt lavere profil etter at han gikk av, bare med enkelte reisebrev og en ny omgang «Dette er ditt liv» i fjor høst.

Tusberg har også vært svært aktiv på andre felter enn fjernsynet: Sammen med Egil Monn-Iversen skrev han tre musikaler, blant annet «Bør Børson» etter Johan Falkbergets roman. Han har også skrevet kriminalromaner og en roman om kong Håkon Håkonsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media