FÅR NYE GJESTER:  Konferansesenteret i Stokke i Vestfold kommune. Eies av Stiftelsen Brunstad Konferansesenter, tidligere kjent som Smiths venner. Foto: Scanpix
FÅR NYE GJESTER: Konferansesenteret i Stokke i Vestfold kommune. Eies av Stiftelsen Brunstad Konferansesenter, tidligere kjent som Smiths venner. Foto: ScanpixVis mer

Tusen asylsøkere skal bo på konferansesenter i Stokke

I Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UDI varslet i dag at de har inngått en avtale med Oslofjord Convention Center i Melsomvik i Stokke kommune i Vestfold om akutt innkvartering av asylsøkere på senteret i Stokke kommune.

Stedet eies av Stiftelsen Brunstad Konferansesenter, som er knyttet til Brunstad Christian Church, tidligere kjent som Smiths Venner.

Forventer 16 000 til 20 000 Stokke kommune har vel 11 000 innbyggere, mens tettstedet Melsomvik, der konferansesenteret ligger har 1700 innbyggere.

UDI har akutt behov for flere boliger til strømmen av asylsøkere som er kommet til Norge den siste tiden.

UDI anslo for et par uker siden at det ville komme mellom 14000 og 16000 asylsøkere til Norge i 2015. Anslaget er nå oppjustert til mellom 16000 og 20000 søkere.

Rekordmåned Så langt i september er det kommet 2800 personer, noe som er ny rekord på en enkelt måned. Forrige rekordår var 2009, da det kom 17200 asylsøkere til Norge, men da kom det aldri flere enn 1820 personer i løpet av en måned.

Nye prognoser for hvor mange flyktninger kommunene ventes å måtte bosette fram mot 2020, kommer i uke i begynnelsen av oktober. Da kan augustanslaget på 50000 over fire år bli oppjustert.

UDI varsler en pressekonferanse om avtalen klokken 13 på konferansesenteret. Klokken 17 blir det åpent møte for naboer og andre interesserte.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram