Tusen Brexit-motstandere stavet «IN» i London-park

Valgkampen trappes opp før torsdagens folkeavstemning. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Rundt ett tusen oppmøtte EU-tilhengere ga klar beskjed om hva de mente om Brexit. Sammen stavet de ordet «IN» i Hyde Park i London, skriver CNN.

Torsdag skal britene stemme over om de ønsker at Storbritannia skal forlate EU, eller forbli en del av unionen. Et gjennomsnitt av de siste meningsmålingene viser et 3-4 prosents forsprang for brexit-tilhengerne som vil at Storbritannia skal forlate EU.

Etter drapet på Labour-politiker Jo Cox har det vært en tre dagers pause fra all kampanjevirksomhet. I går kunne britene igjen løfte fanene.

EU-tilhengerne i Hyde Park markerte dette ved å danne en formasjon som stavet ordet «IN». I forkant av dette ble det holdt ett minutts stillhet for den drepte politikeren og EU-tilhengeren.

Nå håper britene at valg-innspurten går fredelig for seg. Debatten har vært preget av et høyt temperament, og har stort sett dreiet seg rundt spørsmål knyttet til innvandring.

Flere er også beskyldt for å drive skittent spill. I går meldte den britiske avisen The Independent at Ukip-leder Nigel Farage er politianmeldt for å spre rasistisk hat etter en reklameplakat for britisk utmeldelse fra EU.

Både Erna Solberg og Jens Stoltenberg har advart britene om å forlate EU. Nato-sjefen mener det er en klar fordel for Storbritannia å fortsatt være medlem av EU.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer