Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusen døde i hetebølge

Temperaturene sør i India var så høye som 51,3 grader søndag kveld. Nå ber hinduer og muslimer for regn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn 1000 er til nå omkommet i hetebølgen som hovedsakelig har lammet den sørindiske staten Andhra Pradesh, melder BBC News.

Søndag nådde hetebølgen sitt absolutt varmeste til nå. Den høyeste temperaturen ble målt i Kottagudem by i Khamman-distriktet, på hele 51,3 grader celsius.

Lokale værmyndigheter sier det er ingen tegn på at den dødelige heten skal gi seg med det første. Det etterlengdede monsunregnet vil ikke komme på flere dager enda. Hyderabad opplever nå sine høyeste temperaturer på sju år og varm tørr vind tvinger folk til å oppholde seg innendørs. Flere enn hundre tusen muslimer deltok i en spesiell bønn om regn i byen i går. Andre steder i landet ber både hinduer og muslimer om regn på bunnen av uttørkede innsjøer.

Myndighetene forsøker nå å formidle til folk noen råd om hvordan man skal forholde seg i så sterk varme. De råder folk til å holde seg inne mellom 10 og 17. Dessuten å dekke til hoder og ører og ikke være i sola.

Enkelte deler av India opplever nå det fjerde året på rad med tørke.

Indiske barn leker på en uttørket innsjø i Hyderabad.
Idiske Muslimer samles i bønn sør i Andhra Pradesh søndag. De gjennomfører en tredagers regnbønn, etter at vannreservatene er tørket ut for første gang på 80 år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media