Tusen politifolk utplassert i Paris-forstad

Tredje natten med opptøyer og uroen sprer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franske myndigheter utplasserte tirsdag kveld om lag tusen politifolk i en forstad nord for Paris for å hindre nye opptøyer.

Frankrikes statsminister François Fillon besøkte samme dag Villiers-le-Bel, forstaden der en trafikkulykke mellom en politibil og to tenåringer på motorsykkel har utløst voldsomme opptøyer og hærverk. 120 politifolk er skadd i gatekampene med ungdommene. De to tenåringene omkom i ulykken, og politiet anklages for ikke å ha gjort nok for å redde dem.

- De som skyter mot politimenn, de som slår politifolk nesten i hjel, er kriminelle og må behandles deretter, sa Fillon i en tale i nasjonalforsamlingen etter besøket.

Ungdommene har også satt fyr på en rekke bygninger og biler. Et skattekontor, et supermarked, et bibliotek og en førskole er ødelagt i brann, i tillegg til 63 biler.

Åtte ungdommer er varetektsfengslet i forbindelse med bråket søndag og mandag, og fire av dem er allerede dømt til fengsel i opptil ti måneder.

Det er tegn til at uroen er i ferd med å spre seg til andre deler av Frankrike, og tirsdag kveld ble det meldt at ungdommer i den sørfranske byen Toulouse hadde satt fyr på et bibliotek og flere biler.

(NTB)

GIKK I TOG: 500 mennesker gikk i dag i tog for å ære de to guttene som døde kollisjonen med en politibil søndag. Uroen sprer seg og over 120 politifolk er skadd de siste dagene. Foto: SCANPIX/EPA/MAXPPP/PHILIPPE DE POULPIQUET
GIKK I TOG: 500 mennesker gikk i dag i tog for å ære de to guttene som døde kollisjonen med en politibil søndag. Uroen sprer seg og over 120 politifolk er skadd de siste dagene. Foto: SCANPIX/EPA/MAXPPP/PHILIPPE DE POULPIQUET Vis mer
1000 I GATENE: Væpnet og maskert politi patruljerer gatene i forstaden Villiers-le-Bel.