Tusen skoleelever i sørgetog

Rundt 1000 skoleelever i Luster og Sogndal gikk i formiddag i sørgetog gjennom Sogndal sentrum og til elvemunningen der den 17 år gamle Arve Beheim Karlsen fra Hafslo ble funnet død i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremst i sørgetoget var det en flaggborg båret av fire elever og lærere. En rekke av elevene hadde med seg røde roser som ble lagt på vannet ved stedet der 17-åringen ble funnet etter å ha vært savnet i to døgn.

Det ble en stille og høytidsfull markering. Ikke et ord ble sagt i de om lag 20 minuttene markeringen varte. Flere elever satt ved elvebredden og de andre sto stille i hagen ved elvemunningen.

Kirkeklokker

De fire flaggene ble holdt i en flaggparade skrått utover elva. Kirkeklokkene fra Stedje kirke kunne høres over hele bygda fordi det samtidig var begravelse i kirken.

Det var elever fra de videregående skoler i Luster og Sogndal og ungdomsskolen i Sogndal som deltok i sørgetoget. Ordføreren og rådmannen i Sogndal og daglig leder i Sogndal menighet var også med.

Avdelingsleder Atle Bondevik ved Sogndal videregående skole sier til NTB at det er åpnet et eget rom på skolen der elever som ønsker det kan få samtale med en psykolog i forbindelse med den tragiske hendelsen.

MINNET ARVE: Sørgetoget gikk fra sentrum til elvemunningen der Arve Beheim Karlsen (17) ble funnet død i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer