Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Parrish, Alabama

Tusen tonn avføring stinker ned småbyen. Og den er ikke engang deres egen

Hvordan kan over fire tusen tonn med avføring ende opp i en bitte liten by i Alabama?

- DET VIL FORSVINNE: I den lille byen Parrish i Alabama, har det i to måneder stått lagret over fire millioner kilo med avføring - som ikke engang er deres egen. Nå er de drittlei. Video: WVTM via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teknisk sett er det bioavfall, men det betyr nok lite for de tusen innbyggerne i den lille byen Parrish. Der har nemlig flere titalls togvogner fulle av avføring endt opp, og fylt byen med en lukt som av CNN beskrives stanken av døde dyr.

For å strø salt i såret er det ikke engang deres avføring. Det siste året har nemlig avfallstjenester i New York og New Jersey sendt tonnevis av bioavfall til Big Sky Environmental, et privateid deponi i Adamsville i Alabama. Men tidligere i år krevde nabobyen West Jefferson at Big Sky holdt avfallet lagret ved en nærliggende jernbanestasjon.

West Jeffersons klage nådde fram, men som en følge av dette ble avføringen som allerede var på vei dit lagret i Parrish, der det ikke finnes lovverk om lagring av bioavfall.

- Gud hjelpe oss om det blir varmere

Ordfører i Parrish, Heather Hall, sier til CNN at hun gjør alt hun kan for å få bukt med det illeluktende problemet. Hun er bokstavelig talt drittlei:

- Det er frustrerende. De har fortalt oss at de skal hjelpe oss, men det har de gjort i flere uker, uten at vi ser noen løsning, sier hun og sikter til et nylig møte med Alabama-guvernør Kay Ivey og andre folkevalgte fra staten.

- Dette reduserer livskvaliteten, sier Hall og fortsetter:

- Man kan ikke sitte ute, barn kan ikke leke ute, og Gud hjelpe oss om avføringen fortsatt er her når det blir varmere.

- Er det ikke farlig?

Miljømyndigheter i Alabama har fortalt ordføreren at det avfallet ikke skal være farlig. Hun er likevel bekymret:

- Det lukter forferdelig, men jeg må stole på dem at det ikke er farlig. Men om man har astma eller andre pusteproblemer, hva vil det gjøre med en? Det ligger 50 meter fra noen hus. Hva skjer om man får fluer i huset? Er ikke det farlig?

Hall sier at hun har fått tips om å protestere på West Jeffersons klage, men er redd at en eventuell rettssak bare vil forlenge prosessen med å få bort problemet som ødelegger dagliglivet i Parrish.

- Jeg får bare litt informasjon her og der, og det er veldig frustrerende. De fortsetter å fortelle oss at situasjonen snart er over.

Hall har ikke snakket med Big Sky på noen uker. Første gang hun snakket med dem, sa de at det ville ta mellom sju og ti dager å fjerne vognene fulle av avføring fra New York.

Det er to måneder siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!