Tusenårets førstefødte

Her er et knippe av årtusenets første verdensborgere. Med forbehold om at ikke alle er erklært offisielle millenniums-barn i sine hjemland ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irland: Caroline Anne McGarr var den første som ble født i Irland. Hun meldte sin ankomst mens Dublins kirkeklokker ringte det nye året inn. Her hviler hun i armene til sin mor Antoinette.

Italia: Bare et sekund etter midnatt fikk den kinesiske immigranten Chen Xuelan en sønn. Chen om mannen bor i Bologna og den lille gutten skal hete Luca Fu.

Sverige: Elisabeth Karlsson (27) og Stefan Wall (29) med datteren Julia. Julia ble født et minutt over midnatt og har fått offisiell bekreftelse på at hun er svenskenes millenniumsbaby.

India:Den stolte mor Rupa Pandya ser på sin lille datter som ankom akkurat da India gikk inn i det nye årtusenet.

Australia: Minuttet over midnatt fikk Monica Doelling fra Melbourne sønnen Jordan Andreas.

Tvillinger 1: Sykepleiere fra al-Bashir Amman hospital holder nyfødte Abdel Fatah Ghneimat ,som kom til verden sammen med sin lillebror Mohammed mens Jordan gikk over i år 2000. Mohammed ble tatt med keisersnitt og ligger i kuvøse.

Tvillinger 2: Lille Mircum (øverst) ble kanskje tysklands milenniumsbarn etter å ha ankommet et minutt over midnatt. Det var seks minutter etter broren Mircem. Tvillingparet er dermed født i hvert sitt årtusen.

Tyskland:Lille Sema er en annen av de første tyske statsborgerne født i det nye millenniet. Semas foreldre er av tyrkisk avstamming, og Sema er dermed en av de første som er født under den nye loven som kutter forbindelsen mellom tysk avstamming og statsborgerskap i Tyskland. Fra nå av får barn født i landet automatisk statsborgerskap.