Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenårsbarn i fleng

Hvor ble det av den spådde babyboomen i 2000? Ved Ullevål sykehus steg fødselstallet hele 40 prosent i mai og juni, sammenlignet med fjoråret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Regionsykehuset i Trondheim og Haukeland sykehus melder om flere fødsler hittil i år, kontra samme periode i 1999.

Skulle antallet tusenårsbarn skyldes millenniums-ivrige foreldre, betyr akkurat det lite for ledende jordmor Bertha Berg ved Ullevål sykehus. Ved barselavdelingen merkes pågangen blant personalet.

- Vi har mer enn nok å gjøre, ja! sier Berg.

928 barn kom til verden i sykehusets nye fødeavdeling i mai og juni. Midtveis i 2000, er tallet på fødsler 2669 ved Ullevål sykehus. Berg understreker at bemanningen på fødestua er doblet i år, i forhold til i fjor, grunnet forsterkningene fra Aker sykehus.

Flere kommer

Ved Haukeland sykehus har jordmødrene tatt imot 115 flere babyer i år, jamfør første halvår i fjor. Det utgjør en økning på 4,2 prosent, for Hordalands del.

- Økningen er absolutt merkbar for personalet, sier fungerende avdelingsoverlege Odd Rognerud Jensen.

Trønderne har ikke hatt det fullt så travelt. Likevel kan jordmor Ingunn Sylte opplyse at 51 flere babyer er mottatt ved Regionsykehuset i Trondheim i år, sammenlignet med første halvår i fjor. Økningen er rundt tre prosent.

- Travlest var det nok tidlig på året, sier jordmora.

Skjønt, tusenårsboom? Slike konklusjoner venter Ingunn Sylte med til året er omme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media