Tusener av Zelaya-tilhengere marsjerer

Det er nå 90 dager siden han ble kuppet.

STØTTER ZELAYA: Tilhengere av Honduras' avsatte president Manuel Zelaya demonstrerer i Tegucigalpa lørdag, 90 dager etter at han ble styrtet i et kupp. Foto: SCANPIX / Henry Romero / REUTERS
STØTTER ZELAYA: Tilhengere av Honduras' avsatte president Manuel Zelaya demonstrerer i Tegucigalpa lørdag, 90 dager etter at han ble styrtet i et kupp. Foto: SCANPIX / Henry Romero / REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Tusener av tilhengere av Honduras avsatte president Manuel Zelaya marsjerte forbi Brasils ambassade der han sitter innesperret, 90 dager etter kuppet mot ham.

Håpet svinner for å finne en fredelig løsning på konflikten etter at de første forsiktige kontaktene mellom Zelaya og kuppregimet endte uten resultat.

«Takk til Brasil for å beskytte Mel mot dette gemene regimet», sto det på et av bannerne som demonstrantene bar forbi ambassaden lørdag.

Mange mener at Zelayas overraskende hjemkomst har styrket oppslutningen om ham og svekket kuppregimet.

Zelaya har siden han returnerte til Honduras tidligere i uken, sittet innesperret i den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa sammen med om lag 60 diplomater, støttespillere, familiemedlemmer og journalister.

- Beleiring

En brasiliansk diplomat som kom ut av ambassaden lørdag, hadde skarpe ord mot den militære jernringen kuppregimet har opprettet rundt bygningskomplekset i sentrum av byen.

- Dette er det eneste stedet i verden der en ambassade er under beleiring, sa Francisco Catunda, som er Brasils charge daffaires i Honduras.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer