JA TIL DEMOKRATI:  Flere tusen regjeringsvennlige demonstranter samlet seg i Bangkok for å protestere mot demonstrantene som vil ha et ikke-valgt regime i Thailand. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom/NTB Scanpix
JA TIL DEMOKRATI: Flere tusen regjeringsvennlige demonstranter samlet seg i Bangkok for å protestere mot demonstrantene som vil ha et ikke-valgt regime i Thailand. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom/NTB ScanpixVis mer

Tusener demonstrerer for demokratiet i Thailand

Vil ikke styres av et «folkeråd».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen regjeringsvennlige demonstranter samlet seg i Bangkok lørdag for å protestere mot demonstrantene som vil ha et ikke-valgt regime i Thailand.

Forfatningsdomstolens avsettelse av statsminister Yingluck Shinawatra denne uken har forsterket den politiske krisen i landet.

Med portretter av den avsatte statsministeren hevet over hodet, sa demonstrantene at de vil fortsette protestene så lenge som nødvendig for å forsvare regjeringen.

Kjemper for regjeringen - Vi er klare til å kjempe. Vi skal ikke ty til vold, men vi skal bruke makten som ligger i det store flertallet til å kjempe for demokrati, sier rødskjortelederen Kwanchai Pripana.

Ifølge myndighetene i landet er rundt 3.000 politifolk utkommandert for å sørge for ro og orden under demonstrasjonen lørdag.

Rivaliserende demonstranter har lenge protestert mot Yingluck og hennes regjering og krever at et folkeråd som ikke er demokratisk valgt skal lede Thailand.

Minst 25 mennesker er drept og flere såret i den politiske volden som har rammet landet de siste månedene.

Korrupsjonsanklager Yinglucks motstandere har anklaget henne for korrupsjon, maktmisbruk og for å ha kjøpt stemmer. De mener også at landet i realiteten styres av hennes storebror, milliardæren og eksstatsministeren Thaksin Shinawatra.

Flere tusen personer demonstrerte i den thailandske hovedstaden fredag der de symbolsk ville «feie bort» regimet til den avsatte statsministeren. Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstrantene.

Thailand styres nå av en midlertidig regjering ledet av tidligere handelsminister Niwattumrong Boonsongpaisan.

Myndighetene håper å få gjennomført valg på ny nasjonalforsamling 20. juli, et valg regjeringspartiet Phuea Thai trolig kommer til å vinne med god margin.
(NTB)