Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusener demonstrerte mot Jiang

CAMBRIDGE (NTB-AFP-Reuters): Tusener av demonstranter samlet seg i dag utenfor Harvard-universitetet, der Kinas president Jiang Zemin skulle tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere borgermesteren i Boston og nå USA-ambassadør i Vatikanet, Ray Flynn, avla demonstrantene en visitt og sa det var viktig at amerikanere sendte en klar melding til Kina om at brudd på menneskerettighetene ikke kan aksepteres.

Politiet sperret av flere gater i nærheten av universitetets teater der Jiang skulle holde sin tale, men arrangørene lovte at demonstrasjonen ville bli fredelig.

Blant dem som samlet seg, var det også tilhengere av Jiang. En av dem var en 26 år gammel kinesisk student som sa at Jiang hadde gjort mye godt for Kina og at det var derfor mange hadde kommet for å hilse ham.

Etter talen blir Jiang mottatt til lunsj av forsikringsgiganten John Hancock Mutual Life, som har øye for det kinesiske markedet. Representanter for mange andre storbedrifter i Boston-området var invitert, blant dem Fidelity Investments, databedriften Digital, Raytheon og BankBoston.

Hele Norges coronakart