Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusener demonstrerte mot rasisme i Sverige

Nye markeringer ventes i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen mennesker mange steder i Sverige demonstrerte lørdag mot rasisme. Søndag er det ventet at enda flere deltar i nye antirasistiske markeringer.

Forrige søndag gikk en gruppe svartkledde menn til angrep på en antirasistisk demonstrasjon i bydelen Kärrtorp i Stockholm. Angriperne kastet flasker, stein og fyrverkeri. To personer ble knivstukket og en politimann ble skadd.

Angrepet førte til en rekke antirasistiske markeringer denne helgen i blant annet Eskilstuna, Falun, Kristianstad, Sundsvall og Umeå. I Umeå alene deltok et sted mellom 1500 og 2000 i et fakkeltog.

Søndag skal det blant annet holdes en ny demonstrasjon i Kärrtorp. Dit er det ventet så stor deltakelse at det er satt opp ekstratog. Flere politikere har varslet sin deltakelse, blant annet Riksdagens talsmann Per Westerberg, Sosialdemokratenes partileder Stefan Löfven og Venstrepartiets leder Jonas Sjöstedt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media