Tusener evakueres etter brann på våpenlager i Sibir

Flere mennesker skal være skadet og opptil 11 000 må evakueres etter brann i ammunisjonslager.

KAMENKA: Flere personer skal være skadet etter en brann i et ammunisjonslager i Sibir. Video: AP Vis mer

Minst ni personer skal være skadet og flere tusen er evakuert etter at et ammunisjonslager i Krasnojarsk-regionen i Sibir tok fyr i 12-tida norsk tid mandag.

Brannen skal ha utløst flere eksplosjoner, og trykkbølgen fra en eller flere av eksplosjonen skal ha knust flere ruter på bygninger i nærheten av militærinstallasjonen, ifølge nyhetsbyrået Tass.

Opp mot 11 000 mennesker ventes å bli evakuert som følge av brannen og de påfølgende eksplosjonene.

Opptil åtte mennesker er skadd og rundt 11.000 mennesker evakueres som følge av brann i et ammunisjonslager ved den russiske byen Atsjinsk i Sibir. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Opptil åtte mennesker er skadd og rundt 11.000 mennesker evakueres som følge av brann i et ammunisjonslager ved den russiske byen Atsjinsk i Sibir. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Vil evakuere flere

Ammunisjonslageret ligger like utenfor landsbyen Kamenka, som ligger i nærheten av byen Atsjinsk. Brannårsaken er ukjent.

Guvernør Aleksandr Uss sier mellom fem til åtte mennesker er skadd, men at det ikke er noen fare for at liv vil gå tapt.

Likevel planlegger myndighetene evakuering av flere tusen innbyggere, ifølge russiske medier. Lageret har blitt sperret av, og militært personell har søkt tilflukt i et bombesikkert tilfluktsrom.

Fire tusen mennesker skal allerede være evakuert, og over seks tusen mennesker ventes å bli evakuert, skriver Tass.

Det russiske beredskapsdepartementet forbereder imidlertid å evakuere alle personer innenfor en radius på 20 kilometer fra brannstedet. Derfor kan så mange som 100 000 personer bli evakuert, ifølge ordfører Ilaij Akhtemov, skriver NTB.

Luftrommet i en 30 kilometer radius er i tillegg stengt.

Til sykehus

Av de åtte som ble skadet, skal fire av dem være soldater. Tre av soldatene skal ha blitt sendt til sykehus, to av dem skal ha fått splintskader. Ytterligere to skal ha fått brannskader, ifølge Tass.

Flere militære kjøretøy skal delta i slukningsarbeidet, og det er også blitt sendt et spesialtog til stedet for å bidra i arbeidet, ifølge Tass.

Forsvarsdepartementet skal også sende fjernstyrte brannroboter til stedet for å kjempe mot flammene.