Tusener flykter fra stor-krigen

Tusener av albanere i Makedonia brukte i går våpenhvilen mellom geriljaen og regjeringen til å komme unna kampsonene. Våpenhvilen er i fare etter at geriljasoldater skadet seks makedonske politimenn i et bakholdsangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En kortvarig våpenhvile så ut til å mislykkes Idet solen hadde gått ned angrep albanske geriljasoldater et politikjøretøy utenfor Tetovo.

Ifølge en kilde i politiet måtte fire politimenn behandles på sykehus for skuddskader. For de to andre politimennene var skadene mindre alvorlige. Angrepet skjedde like ved stedet der fem makedonske soldater ble skutt og drept forrige uke.

Våpenhvilen, som går ut i formiddag, kan være et tegn på forsoning, men også en forberedelse på en større konfrontasjon på slagmarka. Geriljaen står bare én mil fra hovedstaden Skopje og har muligens våpen som kan nå mål i byen. Hvis geriljaen bomber Skopje, er en større krig trolig uunngåelig.

I en erklæring underskrevet av lederen for geriljaen, Ali Ahmeti, sa opprørerne at deres våpenhvile skulle vare til midt på dagen i dag.

Uten vann ei uke

Den makedonske regjeringen innførte midlertidig våpenhvile tidligere på dagen for å lette på den vanskelige situasjonen for de sivile.

Regjeringen håper at en våpenhvile kan gjenopprette vannforsyningen og matleveransene til de sivile i kampområdene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer