Coronavirus i Kina

Tusener innesperret på Disneyland

Søndag ble nesten 34 000 besøkende holdt igjen for coronatesting på Disneyland i den kinesiske storbyen Shanghai.

TIMEVIS I KØ: Besøkende og ansatte i Shanghai Disneyland måtte søndag stå mange timer i kø for å teste seg for coronaviruset. Ingen fikk forlate parken før testene var gjennomført. Foto: Chinatopix / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens tusener feiret Halloween i Disneys massive fornøyelsespark i Shanghai, strømmet det plutselig inn store mengder personell ikledd smittevernutstyr. Politiet sperret utgangene, og verken ansatte eller besøkende fikk forlate parken før de hadde gjennomgått en coronatest.

Årsaken skal være en positiv coronatest, tatt av en kvinne som i helga hadde reist til storbyen fra den nærliggende byen Hangzhou. Kinesiske myndigheter skal, ifølge Bloomberg, ikke ha bekreftet hvorvidt kvinnen på noe tidspunkt var i fornøyelsesparken.

Den positive testen skal ha satt i gang en voldsom prosess for å spore opp flere potensielt smittede. Det sørget blant annet for timelange køer i en av Disneys mes innbringende parker.

Her pågikk testingen til over midnatt, mange timer etter parkens stengetid.

Etter testingen ble de besøkende fraktet hjem ved bruk av 220 ulike spesialbusser.

Mandag var ingen av coronaprøvene positive, ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet. De ansatte og besøkende må likevel isolere seg i to dager, og teste seg på nytt etter to uker.

Parken holdes dermed stengt til og med tirsdag, ifølge det statlige mediet The Global Times

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer