Coronavirus i Kina

Tusener innesperret på Disneyland

Søndag ble nesten 34 000 besøkende holdt igjen for coronatesting på Disneyland i den kinesiske storbyen Shanghai.

TIMEVIS I KØ: Besøkende og ansatte i Shanghai Disneyland måtte søndag stå mange timer i kø for å teste seg for coronaviruset. Ingen fikk forlate parken før testene var gjennomført. Foto: Chinatopix / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.30% Første dose: 78.98%

Mens tusener feiret Halloween i Disneys massive fornøyelsespark i Shanghai, strømmet det plutselig inn store mengder personell ikledd smittevernutstyr. Politiet sperret utgangene, og verken ansatte eller besøkende fikk forlate parken før de hadde gjennomgått en coronatest.

Årsaken skal være en positiv coronatest, tatt av en kvinne som i helga hadde reist til storbyen fra den nærliggende byen Hangzhou. Kinesiske myndigheter skal, ifølge Bloomberg, ikke ha bekreftet hvorvidt kvinnen på noe tidspunkt var i fornøyelsesparken.

Den positive testen skal ha satt i gang en voldsom prosess for å spore opp flere potensielt smittede. Det sørget blant annet for timelange køer i en av Disneys mes innbringende parker.

Her pågikk testingen til over midnatt, mange timer etter parkens stengetid.

STORE STYRKER: Søndag rykket store mengder helsepersonell inn i parken for å gjennomføre testingen. Foto: Chinatopix via AP / NTB
STORE STYRKER: Søndag rykket store mengder helsepersonell inn i parken for å gjennomføre testingen. Foto: Chinatopix via AP / NTB Vis mer

Etter testingen ble de besøkende fraktet hjem ved bruk av 220 ulike spesialbusser.

Mandag var ingen av coronaprøvene positive, ifølge det amerikanske nyhetsnettstedet. De ansatte og besøkende må likevel isolere seg i to dager, og teste seg på nytt etter to uker.

Parken holdes dermed stengt til og med tirsdag, ifølge det statlige mediet The Global Times

Shanghai Disney har forklart at nedstengingen skyldtes at de samarbeidet med myndighetenes smittesporere.

Kinesiske myndigheter har innført strenge tiltak for å slå ned på coronasmitten i forkant av OL i Beijing i februar neste år. For øyeblikket er rundt fire millioner mennesker, i 11 provinser, underlagt strenge restriksjoner, melder nyhetsbyrået AFP.

Landet har klart å redusere smitten til et minimum, men en ny liten oppblomstring de siste ukene har satt målet om å utrydde smitten i landet på prøve mens deler av resten av verden er i ferd med å gjenåpne.

92 nye smittetilfeller ble registrert i Kina mandag, det høyeste tallet siden midten av september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer