MASSEMØNSTRING: Over 20 000 har meldt sin ankomst til støttedemonstrasjonen på Götaplatsen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
MASSEMØNSTRING: Over 20 000 har meldt sin ankomst til støttedemonstrasjonen på Götaplatsen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB ScanpixVis mer

Tusener ønsker flyktningene velkommen i Göteborg

- Vi kan og skal hjelpe!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Sveriges myndigheter strammer til overfor de mange flyktningene som er på vei over Öresund fra Danmark, har tusenvis av mennesker samlet seg i Göteborg sentrum. Der demonstrerer de til støtte for flyktningene.

- Visst kan vi hjelpe til. Vi kan og skal hjelpe! sier Gustav Fridolin fra Miljöpartiet de Gröna til folkemassen, ifølge Göteborgs-Posten.

- EU har ingen flyktningkrise. Vi har en ansvarskrise! konstaterer riksdagsrepresentanten.

Det er Grön Ungdom Vest som står bak initiativet, «Refugees Welcome Göteborg - manifestation för flyktingmottagande». Over 20 000 har meldt sin ankomst på Facebook.

Opprinnelig skulle demonstrasjonen foregå på Gustav Adolfs torg - men på grunn av den store oppslutningen er den flyttet til den større Götaplatsen, skriver Aftonbladet.

Før helga ble et liknende støttearrangement avholdt i Stockholm. Da kom ca. 15 000 til demonstrasjonen på Medborgarplatsen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

I tillegg til Fridolin skal også bl.a. Mona Sahlin fra Socialdemokraterna tale.