Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusener på flukt etter tyfon

23 drept i «Chanchus» herjinger på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tyfonen Chanchu raste gjennom nordvestlige deler av Filippinene i dag. Stormpiskede bølger drepte minst 23 mennesker i dag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Flere enn ti tusen mennesker nå isolert, etter at all fly- og ferjetrafikk er kansellert. De fleste av de omkomne ble drept da en båt kantret utenfor øya Masbate sør i Luzon-regionen, opplyser den indonesiske kystvakten.

- Minst 21 mennesker på båten ble drept, mens 18 ble reddet, sier talsmann for kystvakten, Joseph Coyme til Reuters.

Også en lokal fisker druknet og fire ble reddet da båten deres sank i høy sjø utenfor kysten av Negros Occidental-provinsen. I Batangas-provinsen utenfor hovedstaden Manila, ble en 36 år gammel kvinne drept da et gjerde på avveie krasjet inn i boligen hennes.

Hundrevis av familier flyktet til ulike mottak da vindkastene kom opp i 120 kilometer i timen. I Manila veltet den sterke vinden reklameskilt og blåste av greiner, og strømmen gikk flere steder.

I Bicol-regionen ødela flom og sterk vind hjemmene til om lag 300 familier.

Ifølge National Disaster Coordinating Council er rundt 24 000 mennesker enten berørt eller evakuert som følge av tyfonen.

Chanchu beveger seg nå sakte vestover og vil fortsette å forårsake kaos på Philippinene denne helga. Vær-nettstedet tropicalstormrisk.com spår at vinden vil øke til en storm i kategori fire, maks kategori fem, de neste dagene. Den vil fortsette mot Hong Kong.

PÅ FLUKT: Titusenvis av mennesker er rammet av tyfonen. Foto: SCANPIX/REUTERS
PÅ FLUKT: Titusenvis av mennesker er rammet av tyfonen. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

- Den er nå i Sør-Kina-havet, med en vindstyrke på om lag 110 kilometer i timen, sier meteorolog Ludy Alvar ved den filippinske værvarslingsbyrået ifølge Reuters.

Hvert år treffer om lag 20 tyfoner Filippinene, de fleste i løpet av regnsesongen, som varer fra midten av mai til september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling