Tusener på flukt

Opptøyene i Nigeria fortsetter. Nå flykter flere tusen kristne fra det muslimskdominerte nord av frykt for eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enkelte sier situasjonen minner om opptakten til Biafra-krigen på 60-tallet. Busser og lastebiler fullstappet med iboer er i dag på vei fra Nord-Nigerias største by Kano. Målet er de sørlige delene av landet, som domineres av kristne.

President Olusegun Obasanjo holdt krisemøte om hvordan myndighetene skal ivareta sikkerheten, etter at ytterligere 50 mennesker ble drept i nye sammenstøt mellom kristne og muslimer i går.

Bakgrunnen for de voldelige opptøyene som har funnet sted de siste ukene var innføring av sharialovgivning i det vestafrikanske landet. Ifølge myndighetene trakk de nordnigerianske statene som har innført sharia-lovgivning, denne strengt islamske lovgivningen tilbake i dag. Det er uvisst om dette vil føre til en bedring av situasjonen.

Bankene i det nordlige Nigeria opplevde i går en massiv pågang av kristne. Bussprisene fra nord til sør ble mer enn doblet ettersom pågangen økte utover dagen i dag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Nærmere 10 000 kristne (Iboer) i det nordlige Nigeria og mange muslimer (Hausaer) i de sørlige byene ble drept i 1966, da de etniske frontene hardnet. Dette ble etterfulgt av en tre år lang borgerkrig som krevde en million liv.

Les også 50 hevndrept i Nigeria

(Dagbladet :på nettet)