TUSENER I MARSJ: Opposisjonen i Venezuela demonstrerer imot prosessen mot guvernøren i Maracaibo. Foto: Isaac Urrutia/REUTERS/Scanpix
TUSENER I MARSJ: Opposisjonen i Venezuela demonstrerer imot prosessen mot guvernøren i Maracaibo. Foto: Isaac Urrutia/REUTERS/ScanpixVis mer

Tusener protesterte mot Hugo Chávez

Presidenten vil arrestere opposisjonsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen personer demonstrerer mot forsøkene på å få en opposisjonsleder i Venezuela arrestert.

Opposisjonen beskylder president Hugo Chávez for politisk forfølgelse på grunn av forsøkene på å få Manuel Rosales arrestert for korrupsjon.

Rosales er siktet for å ha beriket seg selv ulovlig da han var guvernør i delstaten Zulia mellom 2002 og 2004. I dag er han borgermester i byen oljebyen Maracaibo der demonstrasjonen fant sted fredag.

Torsdag ba den statlige påtalemyndigheten om en arrestordre på Rosales, og forlangte samtidig at saken blir flyttet fra Zulia der Rosales har bred støtte. Det har satt sinnene i kok hos opposisjonen.

- De ønsker ikke å stille Rosales for retten, de ønsker å lynsje ham politisk, sa Antonio Ledezma, borgermester i hovedstaden Caracas.

SKAL ARRESTERES: Manuel Rosales. Foto: Isaac Urrutia/REUTERS/Scanpix
SKAL ARRESTERES: Manuel Rosales. Foto: Isaac Urrutia/REUTERS/Scanpix Vis mer

Selv nekter Rosales for at han ble uforklarlig rik i løpet av guvernørperioden, og beskylder president Chávez for å ha beordret prosessen.


(NTB)


MØTER MOTBØR: President Hugo Chavez. Foto: PSUV/REUTERS/Scanpix
MØTER MOTBØR: President Hugo Chavez. Foto: PSUV/REUTERS/Scanpix Vis mer