Tusener rammet av togtull

Drammen stasjon har vært uten strøm i nesten seks timer, etter at en kjøreledning falt ned i natt. Flere tusen reisende blir transportert videre med busser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakthavende informasjonssjef Jan Erik Kregenes i NSB BA sier til Dagbladet.no at de har satt inn mange busser for å transportere passasjerene videre.

- Tog fra Kongsberg stopper på Gullskogen, og passasjerene blir fraktet med buss til Brakerøya, Asker eller Oslo. Det går busstransport til de samme stedene fra Drammen. Vestfoldbanen går som normalt, men blir trukket gjennom det strømløse området på Drammen stasjon med et diesellokomotiv, sier Kregenes.

Stasjonen er en av de fem-seks mest brukte i Norge.

- Vi veit ikke hvor mange som blir rammet av problemene. Men det dreier seg om flere tusen, sier han.

Jernbaneverket fikk varsel om strømbruddet på Drammen stasjon og i Lier-tunnelen klokka 02.45 i natt. Strømbruddet skyldes at et tog har revet ned kjøreledningen.

- Det har ført til en del problemer for trafikken. Mellom Asker og Drammen er bare ett spor i bruk. Det går ikke tog mellom Brakereia og Drammen, og det er innstilt flere tog mellom Lillestrøm og Asker fordi vi ikke får brukt togene som står i Drammen, sier informasjonsvakt Jofrid Lunde i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

Hun sier at strømmen vil være tilbake ved 9-tida i formiddag, og at det vil være forsinkelser fram til klokka 11.

- Vi veit ikke hvorfor kjøreledningen ble revet ned. Men en vanlig årsak er at toget hekter seg fast i den. Når ledningen ryker, brytes strømmen.