I SORG: En av arrangørene bak European Capital of Culture Fritz Pleitgen sto i stillhet like ved tunnelen der 21 mennesker mistet livet under minnemarkeringen lørdag 31. juli. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / SCANPIX
I SORG: En av arrangørene bak European Capital of Culture Fritz Pleitgen sto i stillhet like ved tunnelen der 21 mennesker mistet livet under minnemarkeringen lørdag 31. juli. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / SCANPIXVis mer

Tusener samlet i sorg over Love Parade-ofrene

Stor markering i Duisburg i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tusenvis av folk samlet seg i den tyske byen Duisburg lørdag for å minnes de 21 menneskene som omkom på tragisk vis under transfestivalen Love Parade.

Tysklands statsminister Angela Merkel og president Christian Wulff var blant de flere hundre sørgende som deltok på en gudstjeneste lørdag morgen. Gudstjenesten ble sendt på storskjermer i og rundt Duisburgs fotballstadion, der flere tusen andre hadde møtt opp.

Før minnestunden ringte kirkeklokkene rundt om i byen, og flaggene vaiet på halv stang. Senere samme dag skal folk ta del i en marsj gjennom byens sentrum, opplyser politiet.

En person som derimot ikke er ventet å delta, er byens ordfører, Adolf Sauerland. Demonstrasjoner er blitt gjennomført for å få ordføreren til å gå av etter forrige ukes tragiske ulykke.

En foreløpig politirapport gir derimot festivalens arrangører skylden for at 21 mennesker omkom da at det oppsto panikk i en overfylt tunnel på festivalområdet.

I et intervju med avisa Bild sier Rainer Schaller, mannen bak arrangementet, at det er myndighetene i Duisburg som sitter med det endelige ansvaret.

- Når myndighetene gir meg en tillatelse etter seks måneder med undersøkelser, en tillatelse som har blitt diskutert med alle parter, er jeg som arrangør nødt til å anta at alt vil fungere, sier han.

Arrangørene har besluttet å legge ned teknofestivalen for godt.

(NTB)


TENTE LYS: De døde minnes i Duisburg. Foto: EPA/Scanpix
TENTE LYS: De døde minnes i Duisburg. Foto: EPA/Scanpix Vis mer