Tusener strømmer til Betlehem

Ligger an til fredelig høytid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen pilegrimer strømmet julaften til Betlehem, hvor høytiden i år ligger an til å bli fredeligere enn på lenge.

De tilreisende samlet seg på Manger-torget foran Fødselskirken i påvente av midnattsmessen. Pilegrimene sang med til engelske julemelodier som ble spilt over høyttalere.

- Jeg har alltid ønsket å se kristendommens begynnelse, fortalte Kristin Obeck (37) fra USA, en av de mange som hadde funnet veien til stedet hvor Jesus ifølge tradisjonen ble født.

De siste årene har turismen begynt å ta seg opp i Betlehem på Vestbredden, etter noen år hvor konflikten mellom Israel og palestinerne sørget for å skremme folk fra å komme. I år har den siste runden med fredsforhandlinger gitt håp om at dette palestinske området går fredeligere tider i møte.

Konflikten er likevel godt synlig også nå.

- I går kveld når vi kom hit, så var det et flagg som ønsket oss god jul. Og det hang under piggtråd, sier Kathleen Joyce fra Storbritannia.

(NTB)

PATRIARK OG PRESIDENT: Patriark Michel Sabbah var sammen med et stort følge idet han ankom Fødselskirken i Betlehem julaften. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas håper årets midnattsmesse vil gi folk ny tro på fredsprosessen i Midtøsten. Foto: Reuters/Loay Abu Haykel/SCANPIX
PATRIARK OG PRESIDENT: Patriark Michel Sabbah var sammen med et stort følge idet han ankom Fødselskirken i Betlehem julaften. Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas håper årets midnattsmesse vil gi folk ny tro på fredsprosessen i Midtøsten. Foto: Reuters/Loay Abu Haykel/SCANPIX Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 791282112


Varnish cache server