Tusener tok farvel med Annalisa (14)

Det unge mafiaofferet ble begravet i Napoli i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen napolitanere hadde møtt fram da 14 år gamle Annalisa Durante ble begravet i sin lokale kirke i den italienske byen i går ettermiddag.

Det kom til rørende scener da de frammøtte klappet og hyllet tenåringen som ble uskyldig offer for et lokalt mafiaoppgjør.

Foran kista sto et portrett av ungjenta, og ved siden av lå mobiltelefonen hennes.

Flere tusen fikk ikke plass til å overvære seremonien inne i kirka. De tok oppstilling utenfor, og folkemassen fulgte Annalisas kiste gjennom Napolis trange bygater det siste stykket fra kirkebygget til kirkegården.

Skutt i hodet

Annalisas tragiske død antas å være et resultat av et internt mafiaoppgjør. Napolis underverden har i århundrer vært styrt av Camorra, som den lokale utgaven av Sicilias cosa nostra-mafia.

På lørdag ble 14-åringen skutt i hodet etter at rivaliserende Camorra-bander løsnet skudd på åpen gate. Annalisa sto og snakket med en venn og en fetter utenfor huset sitt i sentrum av Napoli, da to menn på scooter åpnet ild. Hun ble truffet i bakhodet.

Annalisa ble fraktet til sykehus i all hast, men hun våknet aldri opp igjen. På mandag ble hun erklært hjernedød, og foreldrene ga tillatelse til at organene ble donert til transplantasjoner.

- Levende skjold

Like etter skuddvekslingen ble det hevdet at skuddene trolig var ment for Salvatore Giuliano (20), som leder den mektige Giuliano-klanen. Slektninger av Annalisa skal ha sett at Giuliano bruke jenta som levende skjold for å beskytte seg mot kulene da mennene på scooter skjøt mot ham.

Nå mistenker imidlertid politiet at det var Giuliano selv som løsnet skuddet som traff Annalisa, melder CNN. Han er pågrepet, og sitter i avhør.

«Uskyldig blod»

Annalisas skjebne har berørt de aller fleste napolitanere. Byens aviser har gjennom titler som «Uskyldig blod» uttrykt sinne og sorg over hendelsen, og innbyggerne raser mot både mafiaen, politiet og myndighetene.

Samme dag som Annalisa ble erklært død, gjennomførte politiet en storaksjon i Forcella-området i et forsøk på å pågripe de angivelige drapsmennene og Giuliani.

Lokale opposisjonspolitikere i Napoli er ikke fornøyde, og oppfordrer Italias innenriksminister Giuseppe Pisanu om å rette oppmerksomheten mot byens kriminelle gjenger.LES OM CAMORRA-MAFIAEN:

SØNDERKNUST: Annalisas far med et portrett av datteren i kirka i går.
STEDT TIL HVILE: Annalisa Durantes kiste var prydet av et hav av hvite roser og liljer. Foran kista lå tenåringens mobiltelefon.
TOK FARVEL: Flere tusen av Napolis innbyggere hadde møtt fram for begravelsen.
FOLKEHAV: Begravelsesfølget fylte Napolis gater.