FANT EN MILLION KRONER:  Ansatte i denne bruktbutikken i Holbæk i Danmark fant en million kroner blant brukttøy i går. Nå vil politiet ha kontakt med den anonyme giveren. Foto: Dansk Røde Kors
FANT EN MILLION KRONER: Ansatte i denne bruktbutikken i Holbæk i Danmark fant en million kroner blant brukttøy i går. Nå vil politiet ha kontakt med den anonyme giveren. Foto: Dansk Røde KorsVis mer

Tusenlappene veltet ut blant brukttøyet

Anonym giver til Røde Kors sparte en million på 40 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre ansatte i bruktbutikken til Røde Kors i Holbæk, 60 kilometer vest for København, fikk sitt livs jobbsjokk da de sorterte brukt tøy fra givere i går formiddag.

Rutinemessig åpnet de en konteiner. Der var det blant annet en søppelsekk med klær. Rutine det også. Blant klærne i sekken lå en hvit søppelpose med innhold. Ikke uvanlig det heller.

Men så kom sjokket da den innerste Babusjka-dokka ble pakket ut.

1 000 tusenlapper - De ringte meg og var så fortumlet at jeg først trodde de var blitt ranet eller at noen hadde stukket av med kassa i butikken. Så skjønte jeg at de hadde funnet mye penger, forteller aktivitetsleder Birgit Dam i det lokale Røde Kors til bt.dk.

Inne i plastposen lå nemlig 10 konvolutter med 100 tusenlapper i hver - en million danske kroner.

Og i seddelbunken lå et anonymt brev om at pengene var en gave til Røde Kors, spart opp gjennom 40 år.

Røde Kors valgte å orientere politiet om funnet.

Etterlyser giveren Nå etterlyser politiet den anonyme giveren, selv om det ikke umiddelbart er noe som tyder på at pengene stammer fra en ulovlig handling.

- Politiet lover full anonymitet, slik giveren åpenbart ønsker. Vi har ikke hørt om noe lignende, og vil gjerne ha en prat med giveren, sier pressetalsmann Carsten Andersen hos Midt- og Vestsjællands politi til bt.dk.

Heller Lotto Samtidig oppfordrer politi til å la kleskonteinerne til Røde Kors og andre humanitære organisasjoner om å stå i fred for lykkejegere.

- Det er større sjanse for å vinne i Lotto enn å finne et pengebeløp i en slik konteiner. Slikt skjer ufattelig sjelden, oppsummerer politiets pressetalsmann.