Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis av demonstranter i klinsj med politiet i Hongkong

Forsøkte å omringe regjeringsbygget.

TUSENVIS: Slik ser gatene i Hongkong ut i kveld. Demonstrantene som har preget nyhetsbildet i høst gir ikke opp. Foto: AFP / NTB scanpix
TUSENVIS: Slik ser gatene i Hongkong ut i kveld. Demonstrantene som har preget nyhetsbildet i høst gir ikke opp. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusenvis av prodemokratiske demonstranter støtte igjen sammen med politiet i Hongkong søndag.

Sammenstøtene skjedde sent på kveld lokal tid, da demonstrantene forsøkte å omringe regjeringens hovedkvarter, og nektet å følge politiets ordrer om å trekke seg tilbake.

Med ropene «Åpne veien» bante demonstrantene seg fram til hovedkvarteret, som ligger like inntil Hongkongs forretningsdistrikt med noen av verdens dyreste eiendommer.

GASSMASKER: Demonstrantene er forberedt på bruk av tåregass. Foto: AFP / NTB scanpix
GASSMASKER: Demonstrantene er forberedt på bruk av tåregass. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Mange av aktivistene var væpnet med treskjold og metallstenger, mens politiet brukte batonger og pepperspray for å drive dem tilbake.

Aktivistene har siden september demonstrert for større demokratiske rettigheter og frie valg i Hongkong. Den tidligere britiske kolonien har hatt delvis selvstyre siden den ble tilbakeført til Kina i 1997.

Også lørdag oppsto det sammenstøt med politiet etter at demonstrantenes protestleire i sentrum av Hongkong ble revet noen dager tidligere.

MANNSTERKE: Politistyrker oppstilt i Hongkong. Foto: AFP / NTB scanpix
MANNSTERKE: Politistyrker oppstilt i Hongkong. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

Demokratibevegelsen blir ansett som en av de største truslene mot det kinesiske kommunistpartiet siden studentprotestene på Den himmelske freds plass i 1989. Så mange som 100 000 har deltatt i protestene.

(NTB)

SAMMEN: To demonstranter tar et overblikk over situasjonen. Foto: AFP / NTB scanpix
SAMMEN: To demonstranter tar et overblikk over situasjonen. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling