Tusenvis av demonstranter i klinsj med politiet i Hongkong

Forsøkte å omringe regjeringsbygget.

TUSENVIS: Slik ser gatene i Hongkong ut i kveld. Demonstrantene som har preget nyhetsbildet i høst gir ikke opp. Foto: AFP / NTB scanpix
TUSENVIS: Slik ser gatene i Hongkong ut i kveld. Demonstrantene som har preget nyhetsbildet i høst gir ikke opp. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av prodemokratiske demonstranter støtte igjen sammen med politiet i Hongkong søndag.

Sammenstøtene skjedde sent på kveld lokal tid, da demonstrantene forsøkte å omringe regjeringens hovedkvarter, og nektet å følge politiets ordrer om å trekke seg tilbake.

Med ropene «Åpne veien» bante demonstrantene seg fram til hovedkvarteret, som ligger like inntil Hongkongs forretningsdistrikt med noen av verdens dyreste eiendommer.

Mange av aktivistene var væpnet med treskjold og metallstenger, mens politiet brukte batonger og pepperspray for å drive dem tilbake.

Aktivistene har siden september demonstrert for større demokratiske rettigheter og frie valg i Hongkong. Den tidligere britiske kolonien har hatt delvis selvstyre siden den ble tilbakeført til Kina i 1997.

Også lørdag oppsto det sammenstøt med politiet etter at demonstrantenes protestleire i sentrum av Hongkong ble revet noen dager tidligere.

Demokratibevegelsen blir ansett som en av de største truslene mot det kinesiske kommunistpartiet siden studentprotestene på Den himmelske freds plass i 1989. Så mange som 100 000 har deltatt i protestene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer