- Tusenvis av døde, sier minister

Redningsmannskaper går fra hus til hus i dag. Tusenvis fryktes døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi må bare forberede landet på det som kommer, sier Michael Chertoff, USAs sikkerhetssjef, til AP i dag.- Vi skal finne fram til alle de døde enten de er gjemt i husene eller fanget av flommen. Det kommer til å bli styggere scener enn det som er mulig å forestille seg.

Gjennomsøker

Ingen vet hvor mange mennesker som er tatt av orkanen Katrina, og hvor mange som døde mens de ventet på hjelp. Men likene ligger over alt ifølge redningsmannskap: Gjemt i loft, flytende i den ødelagte byen og forlatt på motorveier.

- Det er ganske opplagt at det dreier seg om tusenvis av døde, sier helseminister Michael Leavitt til CNN.

I den første offisielle meldingen fra sykehuset i Louisina meldes det at 59 er bekreftet døde. Men det er forventet at antallet vil stige til flere tusen. I dag har fly og båter søkt gjennom New Orleans for å finne mulige overlevende. For å få gjennomført redningsarbeidet har Kystvakta bedt alle som er strandet om å henge ut et farget lommetørkle eller flagg for å signalisere at man trenger hjelp eller assistanse.

Dør fortsatt

Og fortsatt dør folk som følge av infeksjoner grunnet forgiftet vann, og mange er dehydrerte. Ikke alle får medisinsk hjelp tidsnok. Til AP sier senator Bill Frist at minst ti mennesker dør hver dag bare på den ene flyplassen utenfor New Orleans.

Flere babyer døde i varmen på konferansesenteret. Minst to barn skal være voldtatt og drept, ifølge øyenvitner. Flere voksne mennesker er blitt slått i hjel i rene overfall eller fordi det har brutt ut krangel. Flere personer har begått selvmord etter å ha mistet kjære familiemedlemmer og alt de eier.

Traumatisert

- Noen av politifolkene våre er sterkt traumatisert av det de har sett, sier borgermester Ray Nagin.

Søndag morgen fant letemannskaper liket av en kvinne i gatekrysset mellom Jackson Avenue og Magazine Street - et forretningsområde nederst i byen. Liket hadde ligget der siden onsdag i forrige uke.

FORTVILT:</B> Fortvilte spor etter et samfunn i oppløsning møter hjelpemannskapene.