Tusenvis av fanger løslates

Den nye kongen av Marokko, Mohammed VI, har kunngjort at 8000 fanger skal settes fri, og at netsen 40 000 innsatte skal få kortere straffer. Og allerede i dag kunne de første fangene nyte sin dag i frihet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nord-afrikanske staten Marokko står overfor store utfordringer i årene som kommer. Arbeidsløsheten er svært stor. Over 20 prosent av landets befolkning har ikke fast arbeid. I tillegg er det stor misnøye mot det politiske systemet i landet. Dette lover den nye kongen å gjøre noe med, og han har allerede vist seg som en handlekraftig mann.

Motstandere fri

Blant fangene som settes fri finner man utlendinger som er dømt for brudd på landets narkotikalover. Det kanskje mest oppsiktsvekkende og positive er at politiske fanger slippes fri. Muslimske fundamentalister som tilhører den forbudt gruppen Adl wal Ihsane blir løslatt. Lederen for organisasjonen, Sheikh Abdeslam Yassine har sittet i fengsel siden 1989. Han skal nå løslates i en alder av 69 år, melder Reuter.

Flere partier

Kong Mohamed VI lover å arbeide for økt økonomisk vekts i Marokko, og inntektene skal komme de fattige til gode. Kongen ønsker å redusere forskjellene i samfunnet sitt, og han lover å tillate flere politiske partier og forandre landets rettsapparat.