Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tusenvis av fanger sultestreiket

Mer enn 14 000 innsatte i argentinske fengsler sultestreiket fordi de er fengslet uten dom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fangene protesterte mot et tregt rettsvesen som resulterer i at fanger ofte sitter inne i flere år før de får sakene sine behandlet i retten.

Fangene har i dag avsluttet sin to uker lange sultestreik.

Protesten ble avblåst etter at fangene fikk i stand en avtale med myndighetene, som blant annet innebærer en lemping av restriksjonene på tidlige løslatelser, melder NTB. 

Kan være uskyldig

Streikeledere hevder over 80 prosent av de innsatte ved argentinske fengsler venter på rettssak. Noen av de innsatte må vente til 2013 før de får saken sin behandlet.

En anonym kilde ved Argentinas justisdepartement bekrefter at ventetiden er lang.

- Noen må vente i fem år til før de får vite om de blir erklært uskyldig eller ikke, sier kilden til nyhetsbyrået Reuters.

Overbefolket

STREIKER: Fangene må vente i opptil sju år før de får rettsaken de har krav på. Foto: Scanpix
STREIKER: Fangene må vente i opptil sju år før de får rettsaken de har krav på. Foto: Scanpix Vis mer

De streikende krevde også bedrede forhold i fengslene, og at fanger må bli behandlet i henhold til menneskerettighetsgruppers anbefalinger.

Landet har i de siste fem årene sett en fordobling av antall innsatte ved fengslene, melder BBC. Fengslene er overbefolkede, de er preget av korrupsjon, og fangeopprør er hyppige.

Sultestreiken begynte i et fengsel utenfor Buenos Aires for to uker siden, og spredte seg siden til 28 fengsler rundt om i landet.