Høyreradikale demonstrerte i Polen

Tusenvis av høyreradikale overskygget alle andre markeringer av uavhengighetsdagen i Polen

«Gud, ære og fedreland.»

DEMONSTRERER: Med brennende fakler demonstreres det i Warsawa, Polens hovedstad, på landets frigjøringsdag. Foto: EPA/Jacek Turczyk/NTB Scanpix
DEMONSTRERER: Med brennende fakler demonstreres det i Warsawa, Polens hovedstad, på landets frigjøringsdag. Foto: EPA/Jacek Turczyk/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av nasjonalister og høyreradikale marsjerte og ropte slagord som «gud, ære og fedreland» i Warszawa på den polske uavhengighetsdagen lørdag.

Det var også antifascistiske motdemonstrasjoner i byen.

Omkring 6 000 politifolk var utplassert i den polske hovedstaden for å holde oppsikt med de årlige demonstrasjonene, melder det polske nyhetsbyrået PAP.

DEMONSTRERTE: Venstreradikale motdemonstranter var også på plass i Polens hovedstad. Foto: Photo/Alik Keplicz/NTB Scanpix
DEMONSTRERTE: Venstreradikale motdemonstranter var også på plass i Polens hovedstad. Foto: Photo/Alik Keplicz/NTB Scanpix Vis mer

Ifølge nyhetsbyrået Ap overskygget demonstrasjonen alle andre markeringer av uavhengighetsdagen. I løpet av de siste åra har sammenkomsten blitt mye større enn de statlig arrangerte seremoniene 11. november.

Dagen ble også markert av polske politikere, med kransenedleggelser og minneseremonier for landets falne soldater. President Andrzej Duda la ned krans på Den ukjente soldats grav. EUs president Donald Tusk, som var statsminister i Polen fram til 2014, deltok også i seremonien.

- Ingen polsk politiker har eller vil noen gang ha monopol på patriotisme, sa Tusk i sin tale.

Uavhengighetsdagen markerer i år at det er 99 år siden Polen fikk sin uavhengighet etter å ha vært delt mellom Preussen, Østerrike-Ungarn og Russland i 123 år.

(NTB/Dagbladet)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer