Strømbrudd:

Tusenvis av husstander uten strøm søndag morgen

Rundt 15 000 husstander i Aust-Agder, Telemark og Vestfold er uten strøm søndag morgen.

STRØMBRUDD: Det er områdene i Aust-Agder hvor snøfallet har vært tyngst som er rammet. Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix
STRØMBRUDD: Det er områdene i Aust-Agder hvor snøfallet har vært tyngst som er rammet. Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Problemene i Aust-Agder begynte lørdag formiddag, og søndag morgen var 7.678 husstander uten strøm.

Like over klokka 09.00 søndag morgen er 9500 husstander i Agder uten strøm, ifølge Fædrelandsvennen.

- Vi har hentet inn ekstra mannskaper og har hatt folk ute hele natta for å søke feil og koble om strømmen for å gi kundene strømmen tilbake. Det er 60 mann som er ute, og vi har nå også bestilt helikopter for lettere å kunne inspisere nettet. Det er mye mer effektivt enn at mannskapene skal måtte gå langs linjen, sier Hanne Liv Refsnes, pressekontakt hos Agder Energi, til Fædrelandsvennen.

Det er områdene i Aust-Agder hvor snøfallet har vært tyngst som er rammet, og strømbruddene skyldes i hovedsak at det har falt trær over linjene.

Kommunene som er rammet av strømbrudd er Kristiansand, Iveland, Birkenes, Åmli, Grimstad, Arendal, Tvedestrand, Risør og Gjerstad.

Samtidig er også Telemark og Vestfold rammet hardt. Varden skriver at strømmen er brutt i over 5000 hustander i de to fylkene.

Ifølge avisa er arbeidsforholdene svært vanskelige.

- De fleste får strømmen igjen i løpet av dagen. Det kan jeg si. Det jobbes på spreng, sier kommunikasjonssjef i Skagerak Energi, Thor Bjørn Omnes, om situasjonen i Telemark overfor Varden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer