SAVNET: Her er Jai avbildet i  AFP PHOTO / STR
SAVNET: Her er Jai avbildet i  AFP PHOTO / STRVis mer

Tusenvis av indere leter etter hele landets favoritt-tiger Jai

Jai har ikke blitt sett på tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I India er det igangsatt en stor leteaksjon etter landets mest kjente tiger, Jai. Ti ikke-statlige organisasjoner og innbyggere fra 400 landsbyer leter etter tigeren, melder nyhetsbyrået AFP.

Jai oppnådde kjendisstatus etter en episk reise gjennom landsbyer, elver og farlig motorveier på vei mot å finne seg en make. Akkurat det lyktes Jai med.

Men nå er millioner av fans bekymret for hva som kan ha tilstøtt Jai.

Forsvant i april

For tre måneder siden begynte skogvoktere å bekymre seg for Jai. Det elektroniske halsbåndet hans stoppet å sende ut informasjon om hvor han befant seg og stadig færre turister rapporterte at de hadde sett tigeren.

Jai ble sist sett 18.april i år i dyrereservatet Umred Karhandla i Bandra-distriktet i India, der han vanligvis holder til.

Man hadde håpet å finne Jai innen fredag, den internasjonale tigerdagen, men til intet hell.

Indiske aviser har servert leserne daglige oppdateringer om de nyeste spekulasjonene vedrørende Jais skjebne, inkludert noen ubekreftede meldinger om at han skulle være sett.

Utlovet dusør

Men foreløpig må alle som leter etter Jai innrømme at de ikke har den fjerneste anelse om hvor han har blitt av.

- Om han har flyttet lenger inn i skogen eller om han er sammen med en ny partner er det ingen informasjon om ennå, sier MS Reddy, en tigerekspert som hjelper til i jakten på Jai.

Det har sågar blitt utlovet en dusør på 50 000 rupi, ca 6500 kroner, til de som kan framskaffe informasjon om hvor Jai befinner seg.

Det har også blitt avholdt religiøse seremonier, der det har blitt bedt om at den 250 kg store tigeren skal bli funnet frisk og rask.

Faren til mer enn 20 valper

Årsaken til Jais popularitet kan spores til at hans episke reise for å finne en make har ført til økt turisttilstrømming, samtidig som Jai tilskrives noe av æren for å ha økt antallet tigere i India.

- Han er faren til mer enn 20 valper og har løftet den lokale økonomien ved å tiltrekke seg villmarksentustiaster. Å miste en så majestetisk tiger ville være et stort tap for India, sier Rohit Karoo.