Tusenvis av innvandringsmotstandere marsjerte i Dresden

Ettårsdag for stiftelsen av den islamkritiske gruppa.

STORT OPPMØTE: Pegida-demonstrasjonen samlet rundt 20 000 mennesker. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix
STORT OPPMØTE: Pegida-demonstrasjonen samlet rundt 20 000 mennesker. Foto: Jens Meyer/AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker var på plass for å skille de to grupperingene, og det ble ikke meldt om sammenstøt eller voldsbruk.

Ifølge en av Pegidas grunnleggere, Lutz Bachmann, deltok 39 000 mennesker under marsjen i Dresden i kveld, mens andre anslo antallet til rundt det halve.

20 000 deltok Ifølge avisen Sächsische Zeitung samlet Pegida-demonstrasjonen rundt 20 000 mennesker, mens Durchgezaehlt, en universitetsgruppe som har spesialisert seg på å beregne størrelsen på folkemengder, anslår at mellom 15 000 og 20 000 deltok.

Demonstrantene ropte slagord mot statsminister Angela Merkel og tysk asylpolitikk og bar blant annet plakater der bilder av burka-kledde kvinner var krysset over.

- Leir i jungelen Merkels flyktningvennlige politikk har forvandlet Tyskland til en «gigantisk leir i jungelen», sa Pegida-leder Tatjana Festerling i sin appell.

- Merkel er uansvarlig, og hun er nå den farligste kvinnen i Europa, sa Festerling, som anklaget den tyske statsministeren for «med vilje å la være å beskytte Tysklands grenser».

Hitler-bart Pegida, som er en forkortelse for Patriotiske europeere mot islamiseringen av Aftenlandet, ble stiftet i Dresden i protest mot planer om å opprette nye asylmottak i byen.

Gruppa samlet på det meste 25 000 mennesker under sine ukentlige markeringer, men mistet etter hvert oppslutning, blant annet som følge av Bachmanns rasistiske utfall og selfiebilder med Hitler-bart.

- INGEN SAMMENSTØT: Store politistyrker var på plass for å skille de to grupperingene, og det ble ikke meldt om sammenstøt eller voldsbruk. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix
- INGEN SAMMENSTØT: Store politistyrker var på plass for å skille de to grupperingene, og det ble ikke meldt om sammenstøt eller voldsbruk. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix Vis mer

- Politikerne fornærmer oss, de forstyrrer oss. Vi drapstrues, men vi er her fortsatt. Vi skal kjempe til seier og vi kommer til å seire, sa Bachmann mandag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram