Tusenvis av irakere krever at skokaster slippes fri

Protesterte i gatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusenvis av irakere samlet seg mandag i gatene for å kreve at mannen som kastet sko på president George W. Bush, blir løslatt.

Arabere over hele Midtøsten hyller journalisten Muntazer al-Zaidi som en helt etter at han søndag kastet to sko mot den amerikanske presidenten under en pressekonferanse i Bagdad.

Bush måtte dukke for ikke å bli truffet av skoene, samtidig som Zaidi ropte: «Dette er et avskjedskyss, din hund!»

Idet han ble ført bort fra pressekonferansen av sikkerhetsvakter, ropte han at Bush er ansvarlig for at tusenvis av irakere har mistet livet.

Saddam-forsvarer vil stå til tjeneste

Zaidi er nå fengslet. Hans arbeidsgiver, TV-kanalen Al-Baghdadia, ber om at han settes fri umiddelbart, mens den irakiske regjeringen krever at TV-kanalen beklager hendelsen.

En av advokatene som forsvarte Iraks tidligere president Saddam Hussein, Khalil al-Dulaimi, har tilbudt seg å forsvare skokasteren. Han sier at så langt har om lag 200 advokater, også amerikanske, meldt seg til tjeneste, og han vil nå opprette en komité med forsvarere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer