Thailandske soldater hjelper folk komme seg vekk fra flommen, her i Sungai Kolok i sørlige Narathiwat. / AFP PHOTO / MADAREE TOHLALA/NTB Scanpix
Thailandske soldater hjelper folk komme seg vekk fra flommen, her i Sungai Kolok i sørlige Narathiwat. / AFP PHOTO / MADAREE TOHLALA/NTB ScanpixVis mer

Flom i Thailand

Tusenvis av landsbyer under vann i Thailand

Nedbøren er ventet å vare i minst to døgn til. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv personer har mistet livet i den sørlige delen av Thailand, og tusenvis av landsbyer står under vann som følge av kraftig regnvær.

I noen områder står vannet så høyt som til takene, og flommen har rammet over 700 000 mennesker siden den begynte for en uke siden, opplyser innenriksdepartementet lørdag.

Vannmassene har omgjort flere veier til elver, og enkelte steder er jernbaneskinnene skylt vekk.

Nedbøren er ventet å vare i minst to døgn til. Det er uvanlig med så vått vær i Thailand på denne tiden av året, som er høysesong for turistnæringen.

Vanligvis er perioden fra november til slutten av januar preget at tørt og relativt kjølig vær. Nå har det enkelte steder blitt satt nye nedbørsrekorder, og flere turister har måttet avlyse ferien sin, blant annet på øyene Koh Samui og Koh Phangan.

Hundrevis av turister har også blitt rammet av flyforsinkelser, samtidig som buss- og togavganger er blitt innstilt på fastlandet.

Nabolandet Malaysia er også blitt rammet av flom denne uken, der tusenvis av mennesker søkte tilflukt i evakueringssentre nordøst i landet tidligere i uka.

(NTB)