Flom i Thailand

Tusenvis av landsbyer under vann i Thailand

Nedbøren er ventet å vare i minst to døgn til. 

Thailandske soldater hjelper folk komme seg vekk fra flommen, her i Sungai Kolok i sørlige Narathiwat. / AFP PHOTO / MADAREE TOHLALA/NTB Scanpix
Thailandske soldater hjelper folk komme seg vekk fra flommen, her i Sungai Kolok i sørlige Narathiwat. / AFP PHOTO / MADAREE TOHLALA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tolv personer har mistet livet i den sørlige delen av Thailand, og tusenvis av landsbyer står under vann som følge av kraftig regnvær.

I noen områder står vannet så høyt som til takene, og flommen har rammet over 700 000 mennesker siden den begynte for en uke siden, opplyser innenriksdepartementet lørdag.

Vannmassene har omgjort flere veier til elver, og enkelte steder er jernbaneskinnene skylt vekk.

Nedbøren er ventet å vare i minst to døgn til. Det er uvanlig med så vått vær i Thailand på denne tiden av året, som er høysesong for turistnæringen.

Vanligvis er perioden fra november til slutten av januar preget at tørt og relativt kjølig vær. Nå har det enkelte steder blitt satt nye nedbørsrekorder, og flere turister har måttet avlyse ferien sin, blant annet på øyene Koh Samui og Koh Phangan.

Hundrevis av turister har også blitt rammet av flyforsinkelser, samtidig som buss- og togavganger er blitt innstilt på fastlandet.

Nabolandet Malaysia er også blitt rammet av flom denne uken, der tusenvis av mennesker søkte tilflukt i evakueringssentre nordøst i landet tidligere i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer