ØKONOMI: Adm. dir. i Kreditorforeningen Vest mener det er altfor mange ledere som ikke betaler regningene sine i tide. Foto: Kreditorforeningen
ØKONOMI: Adm. dir. i Kreditorforeningen Vest mener det er altfor mange ledere som ikke betaler regningene sine i tide. Foto: KreditorforeningenVis mer

Tusenvis av norske ledere er dårlige betalere

Bedriftsledere er dårligere til å betale regningene sine enn andre nordmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mannlige bedriftsledere er overrepresentert blant dårlige betalere, skriver Finansavisen i dag.

Mens 6,3 prosent av den mannlige befolkningen over 18 år har betalingsanmerkninger, har hele 9 prosent av menn registrert som daglige ledere det samme.

Slår vi sammen kvinner og menn er tallene henholdsvis 8,1 prosent for beriftslederne mot 5,2 prosent for befolkningen generelt.

Eiere overrepresentert - Oversikten demonstrerer at status og titler på ingen måte reflekterer betalingsmoralen, sier adm. dir. Henning Hauso i Kreditorforeningen Vest.

Bedriftseierne er også sløvere med å betale regningene enn folk flest. Blant mannlige bedriftseiere har 8,3 prosent pådratt seg betalingsanmerkninger. Men kvinnene er langt bedre enn mennene. Tilsvarende tall for kvinnene er 4,8 prosent.

Til sammen er det nå 47.335 adm. direktører og daglige ledere som sliter med betalingsanmerkninger, og er økonomisk svartelistet, viser tallene som er innhentet fra kredittopplysningsbyrået Experian og bearbeidet av Kreditorforeningene i Norge.

Økning blant styreledere Mens det er en ørliten nedgang blant direktører og daglig ledere med anmerkninger, er økningen større hos styreledere.

I fjor var det 10.345 styreledere som ikke var økonomisk rene, og ved inngangen til 2014 hadde antallet økt til 11.365 personer. Dette tilsvarer en økning på 9,8 prosent.

Selv om 4,8 prosent av styrelederne er dårlige betalere, noe som er bedre enn gjennomsnittet, mener Hauso andelen burde vært enda lavere, siden det er toppene i næringslivet det er snakk om.

Flere nyheter Derfor er menn så irriterende å diskutere med
Solberg vil ikke kritisere DNB-bonusene
En av Norges beste arbeidsplasser