Tusenvis av norske «nettpirater» kan bli avslørt

Det danske advokatfirmaet Njord jakter igjen på norske storhaier innen ulovlig fildeling. Nå krever selskapet personopplysninger fra IP-adresser.

ULOVLIG: Popcorn time er en av tjenestene som er brukt av personene Njord ønsker å få personopplysninger om. Foto: Skjermdump
ULOVLIG: Popcorn time er en av tjenestene som er brukt av personene Njord ønsker å få personopplysninger om. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Flere tusen norske «nettpirater» kan være avslørt, uten å vite det selv. Ifølge en artikkel av advokatfullmektig Vegar Waage i Bing Hodneland advokatselskap, publisert på Hegnar.no, kan mange uvitende nordmenn vente seg et brev i posten med høye erstatningskrav dersom det danske advokatfirmaet Njord får det som klientene deres vil.

Flere av Norges største internettleverandører er i en nylig avsagt kjennelse fra Oslo tingrett pålagt å avsløre kundenavn og -adresser.​

Ifølge kjennelsen er det snakk om ulovlig nedlasting og deling av seks filmer i perioden 1. oktober 2016 til 4. april 2017. Mer enn 22 000 norske IP-adresser er involvert - en unik adresse som brukes til å identifisere pcer.

Hvor mange personer som faktisk vil få tilsendt krav, er imidlertid uvisst.

Ute etter de store- Avgjørelsen om utlevering av personinformasjon ble anket til lagmannsretten av alle teleselskapene. Det er vanskelig å si når det vil bli tatt stilling til anken, men forhåpentligvis i løpet av et par måneder, sier advokat Jeppe Brogaard Clausen hos Njord, og forsikrer om at det i denne saken ikke er sendt ut ett eneste krav til Norge så langt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer